00:07 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Carmen și Klaus Iohannis

  Un preot celebru a scris cel mai tare Banc cu Carmen și Klaus Iohannis!

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2776230

  Printre personajele care apar des în glumele părintelui sunt politicienii, iar la loc de cinste este, evident, primul dintre ei – președintele Klaus Iohannis!

  BUCUREȘTI, 25 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Apreciat pentru harul și înțelepciunea sa, dar și pentru stilul său nonconformist, părintele Ioan Usca din Timișoara delectează cititorii rețelei Facebook cu umorul său. Deseori, părintele Usca publică pastile pline de savoare, care sunt preluate și distribuite pe întreaga rețea.

  Printre personajele care apar des în glumele părintelui sunt politicienii, iar la loc de cinste este, evident, primul dintre ei – președintele Klaus Iohannis!

  Așa s-a întâmplat și acum, în contextul în care președintele, abia ieșit din zilele sfinte ale Sărbătorii de Paști (catolic și reformat), a atacat din nou Guvernul.

  Părintele Usca a creat un banc (postat pe Facebook),  pe care l-a intitulat ”Mohorât”, nelăsând să se întrevadă de urmează:

  ”La gândul că valahii au în față două săptămâni de petreceri nesăbuite, Klaus ajunse acasă indispus”, ne introduce părintele Usca în atmosfera reședinței de la Sibiu.

  Și urmează dialogul între primii soți ai statului, pe care-l redăm ca atare:

  - Vrei să-ți încălzesc mâncarea? – îl întâmpină doamna Carmen.

  - Nu!

  - Vrei să-ți pun un Schnaps?

  - Nu!

  - Vrei să dau drumul la televizor?

  - Nu!

  - Vrei să-mi îmbrac lenjeria din Germania și...?

  - Nu!!

  Doamna Carmen nu mai suportă:

  - Eu plec la tenis, te porți cu mine de parcă aș fi Guvernul Dăncilă! Bine că încă nu ți-a dat prin cap să mă contești la CCR!...

  Menționăm că originalul părinte Ioan Sorin Usca slujește la biserica ucraineană din Timișoara.

  Dar, trebuie precizat că părintele, iubit de internauți pentru umorul său, este o excepțională călăuză în înțelegerea cărților sfinte și a învățăturilor.

  În acest sens, părintele a scris o superbă serie de  ”tâlcuiri verset cu verset al cărţilor Vechiului Testament”, bazate pe exegeze ale  patristicii răsăritene. Seria de 18 volume este editată de Librăria Sophia – și se găsesc pe site-ul respectiv

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, Banc
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei