00:14 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3195182

  Bogdan Chirieac: ”DNA n-a mai riscat, pentru că, într-un complet legal constituit, Ludovic Orban se prăbușește cu totul”

  BUCUREȘTI, 30 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Analiză precisă și concluzie de excepție a cunoscutului jurnalist Bogdan Chirieac față de atitudinea pasivă a DNA față de Ludovic  și achitarea acestuia de către un complet actualmente nelegal.

  Într-adevăr, presa a comentat uimită atitudinea DNA de a nu contesta sentința în cazul lui Ludovic Orban (contestație în anulare),  în urma deciziei CCR cu  privire la completurile de 5 judecători.

  Pe de altă parte, DNA a făcut contestație în alte dosare, de exemplu al foștilor miniștri Elena Udrea, Dan Șova și Constantin Niță.

  ”E pe înregistrare cum a cerut 50 de mii de euro de la un om de afaceri, cash”, a izbucnit Bogdan Chirieac la Antena 3. ”Cash! Sigur, pentru campania electorală și pentru alte lucruri”, a constinuat Chirieac arătând diferența față de atitudinea DNA din cazul PSD - Mircea Drăghici.

  Într-adevăr, acuzațiile și probele în cazul Orban păreau clare, cel puțin în baza denunțului care a ajuns în presă. DNA putea măcar formal să facă această contestație, spune  Chirieac. 

  ”Ca să spunem lucrurilor pe nume, DNA l-a grațiat pe Ludovic Orban”, a exclamat analistul politic, o formulă care va fi preluată de mass media.

  Motivul  pentru care ”l-a grațiat DNA”? Ludovic Orban s-a dovedit ”un lacheu perfect al statului subteran”, explică Bogdan Chirieac.

  ”Este recompensa pentru băgarea în pământ a PNL de către președintele Orban”, spune Chirieac.

  Analistul acuză chiar intenția DNA ca Orban să nu ajungă în fața unui complet legal constituit, tras la sorți – nu într-un în care judecători au fost numiți: ”DNA n-a mai riscat, pentru că, într-un complet legal constituit, Orban se prăbușește cu totul”, spune Chirieac.

  ”DNA n-a făcut (contestație), pentru că Ludovic Orban putea ajunge la un complet de judecată legal constituit, care, pe baza dovezilor concrete, înregistrării în care a cerut bani cash pentru campania electorală, în opinia mea, ar fi dat o pedeapsă cu suspendare”, e de părere Chirieac.

  Cu alte cuvinte, Chirieac consideră că DNA ”l-a grațiat” pe Orban pentru că, odată contestarea firească odată depusă, șeful PNL ar fi fost condamnat!

  Știrile Zilei