06:05 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2873121

  Un sondaj demn de luat în seamă înainte de începutul efectiv al campaniei oficiale pentru alegerile europarlamentare - și o altă confirmare a analizelor Sputnik

  BUCUREȘTI, 3 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Site-ul cunoscutului post de televiziune Antena 3 a realizat la finele lunii trecute un sondaj cu privire la participarea la vot la alegerile pentru Parlamentul European. Rezultatul a fost încurajator:

  ”Peste 75% au răspuns afirmativ (3850 de voturi), în timp ce 20,76% au spus că NU vor vota, iar 4,12% sunt indeciși”, scrie Antena3.ro

  Dar, Antena 3 a continuat cu un sondaj pricind partidele, care s-a încheiat pe 2 mai. Rezultatele sunt de-a dreptul uluitoare!

  În primul rând se confirmă anticiparea Sputnik, anume că atacurile vehemente, pline de insulte și atacuri la persoană, fără limite ale indecenței, ei bine toate astea au făcut ca scorul PSD să atingă un scor mai mare decât s-ar fi crezut:

  41.64% dintre votanți au ales vot pentru PSD!

  Urmează o altă confirmare a analizelor Sputnik – un scor mare al ”singurului electorat satisfăcut”, așa cum i-am caracterizat pe susținătorii USR (ce-I drept, fără ”+”).

  22.75% dintre cititorii Antena3.ro ar vota USR+, care trece detașat pe locul 2!

  PNL obține un dezastruos 11.82%, trecând pe locul trei, fără șanse de 2… dar cu șanse de… 4! Căderea liberalilor (doar cu numele!) am pronosticat-o, datorită mesajului și preocupărilor nefirești ale liderilor, dar și datorită supușeniei non-liberale față de un lider cu tendințe autoritariste, precum Iohannis. În plus, PNL nu s-a axat pe electoratul firesc, lumea afacerilor, ci a preluat discursul justițiar-egalitarist al neo-marxiștilor de la USR. Rezultatul: PNL devine toxic pentru propriul electorat!

  10.66% dintre cei care au răspuns la sondajul Antena 3 votează cu ALDE.

  ALDE se menține în ”marja Tăriceanu”, confortabilă. Dar, ținerea în penumbră a unor valori precum Varujan Vosganian – sau chiar Norica Nicolai și Renate Weber, ori pierderea lui Tudorel Toader, ei bine toata astea arată că scopul ALDE este unul ”de familie”, supus unor cerințe externe. Desigur, e vorba de Energie, cu anexa Mediu, din care se scot bani și se apără interese… peste care, strategic, nu se poate trece. Așa că… lăsați fandoseala cu ”Tăriceanu-președinte”, nu despre asta e vorba!

  4.21% pentru Pro România.

  Se confirmă din nou informațiile noastre – că e disperare mare la partidul lui Ponta și al altor sateliți ai serviciilor. Mai mult, neavând un om ”cu explozie” în campanie, precum Băsescu sau regretatul Vadim, Pro nu poate recupera căderea constantă. Împănarea sleitului Ponta cu diverse piese de slabă factură se vede că nu-i redau acestuia savoarea!

  3.29% ar obține PMP.

  Deși au ”arma” Traian Băsescu… e o singură armă! Și aceea ruginită! Cu pulberea umedă, nu mai ia foc! Sau nu sufficient ca să treacă peste 5%. Băsescu a fost bătut de Dodon, dar și de politicieni și ziariști locali, refugiul său fiind emisiuni TV unde I se permite să-și dezvolte comportamentul portuar. Adică jenant…

  UDMR - 0.99%

  Aici, e de făcut un singur comentariu: electoratul UDMR nu are legătură cu Antena 3, deci marja de eroare poate fi trecută integral alături de acest procent. Totuși, 3 sau 4%, alături de 1% rezultat din votul cititorilor duc la limita de 5% unde s-ar putea situa UDMR. În plus, apropierea de Viktor Orban, nu atrage simpatia Occidentului spre UDMR.

  O ultimă precizare – Antena 3, cu toate păcatele ei, are două caracteristici care fac sondajul credibil: primo – la orice emisiune (politică) este cel puțin un invitat din cele 2 tabere principale, asta spre deosebire de Realiatatea, de exemplu; secundo – la A3 critica este orientată în sensuri diferite (politice); bunăoară Radu Tudor față de Mihai Gâdea.

  În aceste condiții, acest ultim sondaj dinaintea începerii efective a campaniei electorale e unul de luat în seamă.

  Sondaj
  © Photo : Captură ecran: Antena 3
  Sondaj

  Tematic

  Alertă politică - un Sondaj internațional răstoarnă calculele în România! PSD a reacționat
  Sondaj la zi: schimbări importante pentru prezidențiale - vizați Iohannis și Tăriceanu
  Sondaj cu rezultat exploziv despre Laura Kovesi - într-o zi de maximă importanță!
  Tagurile:
  sondaj, surprize, PNL, PSD

  Știrile Zilei