01:59 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Klaus Iohannis

  Iohannis, declarație de ultimă oră, trece la o nouă fază a planului!

  © Photo: Facebook Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  94717

  Președintele a ”tradus” întrebările de la Referendum  - și vrea să inducă ideea că Referendumul și Alegerile sunt același lucru – ”pentru viitorul României”.

  BUCUREȘTI, 15 mai - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, președintele a susținut o nouă intervenție de la tribuna Palatului Cotroceni. Aparent, președintele Iohannis a uzat de critica obișnuită și a abuzat, ca de obicei, de poziția prezidențială pentru a face campanie și a ataca partidul de guvernământ, rivalul politic principal.

  În fapt, președintele a trecut la faza a doua a planului său.

  Practic, Iohannis a dat semnalul că Referendumul și alegerile europarlamentare sunt unul și același lucru, ”traducând” întrebările de la scrutinul popular într-un mod cu totul politizat!

  Prima întrebare o traduce prin ”Pesediștii au lucrat pe justiție – pentru că pentru PSD e mult mai important să-i fie bine lui Dragnea, decât României”.

  ”În Europa nu mai discută cu PSD, PSD nu mai e aproape de UE”, spune Iohannis, ca un corolar la această întrebare.

  A doua întrebare Iohannis o transformă în ”proasta guvernare” adică ”această avalanșe de ordonanțe vrea să acopere că nu au soluții”. 

  ”Înainte de Paști mi-au propus o remaniere – pentru că s-au certat între ei (…) azi le-am dat refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă că nu sunt de acord cu această remaniere”, a spus Iohannis.

  Iar traducerea finală este: ”Justiția, care e sub asaltul pesediștilor și proasta guvernare - exact asta sunt temele pe care le-am propus românilor la referendum”, a spus Iohannis.

  ”Avem ocazia să decidem viitorul României pe 26 mai – ambele alegeri sunt despre viitorul României”, a spus în final Iohannis, promovând deci alipirea celor două scrutine.

  Este ilegal și neconstituțional? Probabil că da. Este contrar normelor europene, care impun neamestecul alegerilor europene cu alte teme? Cu siguranță! Ei bine, Iohannis vine cu inversarea rolurilor, impunând ideea ”PSD vrea să scoată România din UE”, cu varianta ”PSD este împotriva UE”, care pare a fi un adevărat slogan de campanie.

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei