06:18 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Ecaterina Andronescu

  Andronescu. ”N-am venit la minister ca sa nu supar pe nimeni”

  © Photo: Facebook / Universitatea POLITEHNICA din București
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  150601

  Demnitarul a explicat că ”nici nu apuci să vorbești despre ceva și discuția publică ia o amploare absolut îngrozitoare”.

  BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Educației Naționale a făcut o serie de precizări după ce, la începutul săptămânii în curs, a emis două ordine care au scandalizat opinia publică din România.

  Despre scandalul celor două ordine, Sputnik a vorbit pe larg aici

  Ecaterina Andronescu a spus că nu a fost perturbat calendarul admiterii la liceu și a menționat că ”nici nu apuci să vorbești despre ceva și discuția publică ia o amploare absolut îngrozitoare”. Demnitarul a declarat că acest lucru o sperie.

  ”Sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem și pe care sistemul le așteaptă, pe cele mai multe, de foarte multă vreme”, a declarat Andronescu

  În legătură cu criticile venite din partea sindicatelor legat de o anumită forțare pe București alocare mărită, peste noapte, către școlile profesionale repartizare ce s-ar amâna până după alegerile europarlamentare, Andronescu a precizat că persoanele care se supără fără să fie cazul ar trebui să fie un pic mai atenți la ”faptul că noi nu facem o școală pentru persoana X sau Y sau pentru actorul din învățământ X sau Y”.

  ”Noi facem o școală pentru cel școlit”, a menționat șefa MEN.

  Întrebată ce le răspunde celor care au acuzat-o și în trecut, demnitarul a replicat că numai lipsa de activitate nu deranjează – ”probabil, dacă nu faci nimic, nu superi pe nimeni”.

  ”Dar eu nu sunt din această categorie. N-am venit la minister ca să nu supăr pe nimeni, am venit să încercăm să corectăm lucrurile care nu merg și eu cred că foarte mulți vorbesc de nemulțumirile pe care le au față de sistemul de învățământ. Nu putem să stăm cu mâinile încrucișate și să pară că ele nu există și noi nu ne ocupăm de ele”, a mai afirmat ministrul Educației Naționale.

  Tematic

  Andronescu dorește salarizarea diferențiată a profesorilor
  Ecaterina Andronescu: ”Nu închidem toate școlile”
  În numai câteva ore, Andronescu, făcută praf - și-a pus toată țara în cap
  Ecaterina Andronescu s-a răzgândit – toți elevii, vizați
  Ultima oră: ordinele semnate de Andronescu ieri, retrase
  Ce se întâmplă cu Ecaterina Andronescu? Expert educațional, dezvăluiri
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei