00:24 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Generalul Florian Coldea

  Generalul Coldea, gafă de necrezut - a deconspirat un mare secret! Sau a vrut asta?...

  © Photo : Facebook / SRI - Serviciul Român de Informații
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  190060

  ”Toată lumea face eforturi disperate ca, practic, această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca țară de frontieră a NATO și UE”.

  BUCUREȘTI, 16 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, fostul comandant militar al SRI, generalul Florian Coldea a fost audiat azi la Secție pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Audierea a durat câteva ore, dar la final celebrul ofițer de Intelligence a spus că nu poate comenta conținutul discuțiilor cu procurorii.

  În schimb, generalul a spus câteva detalii care, puse cap la cap, constituie o dezvăluire de primă mărime! Și care pentru care un actual ”luptător cu statul paralel” ar trebui luat imediat la întrebări!

  ”Pot să vă informez că Serviciul Român de Informații a fost implicat în această operațiune de identificare, localizare și aducere în țară a domnului Nicolae Popa”, a spus generalul Coldea.

  Ce înseamnă asta? Că într-o situație în care locația și situația lui Popa erau cunoscute, SRI s-a implicat… să ce?!... Să confirme, să urmărească procurorii sau polițiștii?... Că fiind în afara țării, era domeniul de activitatea al colegilor de la SIE…

  ”A fost considerată o operațiune de succes, reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și instituțiile de aplicare a legii”, a mai spus generalul.

  Aici apare o jumătate din adevăr: declarația generalului Coldea arată că procedura, încă neexpusă total, impunea prezența SRI!

  Această ”procedură” s-a probat și prin documentele scoase la iveală de Răzvan Savaliuc, prin care se formau ”echipele mixte”. 

  Cealaltă jumătate din adevăr se referă la cine și cum a impus această procedură. Se va spune că e vorba de ședința CSAT din 2005.  Și, totuși…

  ”Hotărârea CSAT nr. 17/2005, se referă la combaterea corupţiei, a fraudei şi a spălării banilor. În această hotărâre, instituţiile implicate sunt: Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Public, Parchetul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei - nici vorbă de implicarea SRI prin decizia CSAT” – declara președintele Traian Băsescu anul trecut, conform Hotnews

  Bun, să revenim la generalul Coldea, ala fraza ”a fost considerată o operațiune de succes, reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și instituțiile de aplicare a legii” – dar fostul comandant al SRI mai spune ceva:

  ”(…) cooperare care, am constatat în timp, că deranjează foarte mult pe foarte multe persoane și, din acest punct de vedere, am văzut că toată lumea face eforturi disperate ca, practic, această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca țară de frontieră a NATO și UE”.

  Deci, generalul spune clar: atacurile la protocoale, la procedură deci, este o ”vulnerabilizare a frontierei NATO”!

  Puse cap la cap, detaliile transmise de generalul Florian Coldea formează propoziția cheie: ”Procedura cu participarea SRI e impusă de NATO”.

  Rămâne întrebarea din titlu – a deconspirat cel mai important ofițer român de Intelligence din greșeală acest secret – sau a dorit să formuleze acest adevăr ”criptat” – ca un semnal pentru… cine știe cine?

  Nu pot să nu observ că unui alt om de informații de primă mărime, Traian Băsescu, i-a apărut un alt dosar. Doar coperțile și vreo două note, răspândite prin alte dosare. Cam ca adevărul ”în cuvinte răspândite” din declarația lui Florian Coldea.

  ”Sper din tot sufletul că ar fi important să discutăm și consider că era important să discutăm despre toți cei care NU s-au implicat în aducerea lui Popa în țara noastră, toți cei care, după mai bine de 10 ani, nu au contribuit decisiv, așa cum a făcut-o SRI”, a încheiat Florian Coldea.

  Chiar dacă nu are legătură cu ”gafa” lui Coldea, mă întreb dacă generalul se referă și la colegii din SIE – dar și la colegii care au ajutat ca Popa să devină ”de adus”. Deh, vorba generalului, ”atâta interes pentru un profesor”…

  Tematic

  La această oră, generalul Coldea, sub presiune - „Înţeleg frustrarea unora"
  Opinie: "Coldea, un tâmpit care a dus prostia pe noi culmi"
  Florian Coldea, prezență surprinzătoare alături de un mare om de cultură!
  Gușă, explicaţii şoc în scandalul Realitatea: „trompetele lui Coldea nu mai sunt invitate”
  Scandalul momentului: Ce i-ar fi făcut Hellvig și Coldea lui Dragnea
  Tagurile:
  Deconspirare, Florian Coldea


  Știrile Zilei