17:21 19 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  62116

  Guvernatorul Băncii Naționale a României a declarat că, deși creșterea economică a țării poate fi motiv de mândrie, până acum a creat numai dezechilibre.

  BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Mugur Isărescu a precizat că toate măsurile din acest an electoral, inclusiv măririle de salarii, trebuie să fie foarte bine dozate deoarece ca și în medicină, excesul face mai mult rău decât bine.

  Întrebat dacă avansul economiei, de 5,5% poate fi un motiv de mândrie pentru România, Isărescu a precizat că, atât timp cât se poate asigura convergența reală, însemnând creșterea economică, ”este un activ, dar fără dezechilibre”, fiindcă un dezechilibru va trebui corectat și, dacă nu e făcut din timp acest lucru, piața o va face abrupt și printr-o ”cădere de creștere economică”.

  ”Piaţa va duce la acest lucru. Şi atunci, în loc să ai un grad de convergenţă mai rapid... Noi am păţit-o în 2008-2009, corecţia care s-a întâmplat, după o creştere-record în anul precedent, pentru că a venit criza. Şi atunci e preferabil să ai o creştere care să nu fie dezechilibrantă, ca să spun aşa, să nu creeze deficite prea mari", a susţinut şeful băncii central”, a explicat Isărescu

  Guvernatorul BNR a spus că tot ce se petrece acum produce deja dezechilibre și că dezechilibrele constituie subiectul discuției acum, dacă sunt sau nu ținute sub control.

  Isărescu s-a referit, în special, la dezechilibrul extern și a atras atenția că nu se știe cum se poate trăi cu dezechilibrul extern și cu asigurarea finanțării.

  Sursa citată a explicat că ”dozajul” este cuvântul-cheie.

  "Dozajul. Cuvântul pe care îl folosim este dozajul. Şi la creşterile salariale. Este greu să ţii dozajul într-un an electoral, dar, ca în medicină, dacă un medicament este dat într-un dozaj necorespunzător, îţi face mai mult rău decât bine", a conchis el.

  Tematic

  Isărescu, plecare misterioasă din țară în plin scandal - destinație șocantă!
  Norica Nicolai sare în ajutorul PSD - îl atinge pe Isărescu la punctul sensibil
  Avertizare după Legea Aurului: ”Isărescu va cumpăra pe cine poate pentru a impiedica!”
  Lista cu posibilii înlocuitori ai lui Isărescu – surpriza de pe primul loc
  PSD, lovitură cu efect surpriză: Isărescu și Băsescu se dau în vileag!
  Tagurile:
  Mugur Isărescu, salarii


  Știrile Zilei