13:01 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  59120

  Un mesaj ciudat, într-un loc ciudat – și într-un moment ciudat; per ansamblu, m-aș încumeta să înlocuiesc ”ciudat” cu ”nepotrivit”.

  BUCUREȘTI, 21 mai, Sputnik - Dragoș Dumitriu. În această după amiază, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia privind candidatul la prezidențiale va fi comună cu a PSD, de aici reieșind că va exista un candidat comun al celor două partide.

  Ciudat este Tăriceanu întărește ideea că anunțul crucial va fi făcut ”duminică seara, după alegerile europarlamentare”.

  Același anunț a fost făcut de Liviu Dragnea, dar într-un loc extrem de surprinzător – în redacția ”Adevărul”, cu prilejul unui interviu acordat publicației considerată ca fiind ”a serviciilor”. 

  Mai bine zis, despre controversatul patronat al fostei ”Scânteia”, atât presa cât și politicieni de prim rang au afirmat că ar fi ”a SIE”! De asemenea, ”Adevărul” găzduiește bloguri anti-PSD, dar și ale unor instituții cu legături evidente cu serviciile – de exemplu LARICS, care a provocat recentul scandal cu sondajul așa zis al ”Academiei Române”.

  Reamintim că, în respectivul sondaj, PSD era cotat cu un scor mic la europarlamentare, sub PNL!

  Și, cu toate astea, acolo și-a găsit Liviu Dragnea să facă anunțul, printr-un răspuns la întrebarea cheie pusă de omul lui Cristi Burci, Dan Marinescu: ”Veți candida la alegerile prezidențiale?”.

  ”Voi anunța după alegerile europarlamentare, chiar duminică seara”, a răspuns Liviu Dragnea, creând știrea zilei de azi – cu un impact major pentru perioada următoare.  

  Totodată, știrea se poate traduce și prin aceea că, de fapt, decizia a fost luată – iar duminică seara va fi doar o formalitate, un anunț. Greu de crezut că decizia ar putea fi tranșată imediat, în câteva ore după Exit Poll… după o zi teribil de înfierbântată!

  Reamintim și că luni, deci peste doar câteva ore de la ”anunț”, Curtea Supremă va da verdictul în dosarul angajărilor de la Teleorman, în care Dragnea poate primi o condamnare – pronunțată de altfel la fond.

  Pe de altă parte, Liviu Dragnea, prin acest anunț lasă loc interpretării că el va fi candidatul, ceea ce ar putea duce la o mobilizare și o radicalizare a Opoziției, Liviu Dragnea fiind declarat ”inamicul public numărul 1”.

  Ori, e clar, interesul PSD, partidul cu cea mai bună structură politică și electorală, este să nu iasă lumea la vot, ca ei să domine prin această rețea proprie puternică!

  În concluzie, reiau titlul: un mesaj ciudat, într-un loc ciudat – și într-un moment ciudat. Per ansamblu, m-aș încumeta să înlocuiesc ”ciudat” cu ”nepotrivit”.

  Tematic

  S-a stabilit, invalidarea mandatului lui Liviu Dragnea va intra în dezbaterea Curții!
  Mai pot străinii să cumpere pământ în România? Ce spune Liviu Dragnea
  Victorie mare pentru Liviu Dragnea în instanță
  Tagurile:
  Anunț, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei