13:16 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Rezultate exit poll: alegeri europarlamentare 2019 în România (120)
  44712

  Cine va reprezenta PNL în Parlamentul European și care sunt mesajele de campanie pe care pun accentual national-liberalii.

  BUCUREȘTI, 22 mai – Sputnik. Pe lista Partidului Național pentru alegerile în Parlamentul European candidează 43 de persoane, dintre care 6 europarlamentari, 2 deputați, 2 senatori, patru primari, două cadre universitare, un jurnalist, un pensionar, un asistent medical, un chimist, restul sunt antrenprenori, funcționari și angajați în sectorul privat. Capul listei este cunoscutul jurnalist, care a moderat emisiunea “Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, Rareș Bogdan.

  Iată care sunt candidații pe cele mai eligibile locuri:

  1. Rares Bogdan
  2. Mircea Hava
  3. Siegfried Muresan
  4. Vasile Blaga
  5. Adina Valean
  6. Daniel Buda
  7. Dan Motreanu
  8. Gheorghe Falca
  9. Cristian Busoi
  10. Marian-Jean Marinescu
  11. Vlad Nistor
  12. Mihai Turcanu
  13. Violeta Alexandru
  14. Ligia Ionescu
  15. Ana Maria Dimitriu
  16. Madalin Teodosescu
  17. Alexandru Ciucu
  18. Emilian Francu
  19. Claudia Benchescu
  20. Ciprian Epure
  21. Adrian Dupu

  Lista completă a candidaților Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare, depusă la BEC pe 27 martie 2019, o găsiți aici.

  PPE, o locomotivă electorală

  La nivel european, începând cu anul 2014, PNL este afiliat Partidului Popular European (PPE), care susține candidatura lui Manfred Weber pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Această apartenență oferă un avantaj liberalilor, din momentul în care, deocamdată, PPE reprezintă cea mai puternică și influentă forță politică din UE – președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, șeful Parlamentului European, Antonio Tajani și președintele Consiliului UE, Donald Tusk, sunt afiliați popularilor europeni, în cadrul cărora are o pondere importantă și Uniunea Creștin-Democrată din Germania (CDU), condus anterior de actualul cancelar al Germaniei, Angela Merkel.

  Oferta PNL: Schengen, Euro, burse și bilete gratis

  În consonanță cu PPE, PNL pledează pentru o Uniune Europeană mai unită și mai puternică, în cadrul căreia România să fie alături de “nucleul dur” (direcție promovată și de președintele Klaus Iohannis). În afară de aceasta, PNL promite aderarea României la Spațiul Schengen și Zona Euro, să obțină cel puțin la fel de multe fonduri pentru România în Bugetul Uniunii Europene 2021-2027 prin comparație cu perioada 2014-2020 și va simplifica absorbția lor. De asemenea, PNL își propune extinderea MCV la nivel de UE, pentru monitorizarea respectarea statului de drept în toate statele membre.

  Tinerilor, national-liberalii le promit 20 mii de burse Erasmus pe an, 40 mii de bilete de tren gratis pentru tinerii români care împlinesc 18 ani și vor să călătorească în Europa. De asemenea, PNL pledează și pentru înființarea unui Centru European Permanent care “să monitorizeze și combată știrile false”.

  Sloganul electoral al PNL amintește de cel utilizat de Donald Trump în alegerile prezidențiale – “România în primul rând”.

  În campania sa electorală, national-liberalii mizează pe popularitatea jurnalistului Rareș Bogdan, care este prezent pe majoritatea panourilor publicitare ale partidului.

  Тема:
  Rezultate exit poll: alegeri europarlamentare 2019 în România (120)

  Tematic

  Aurelian Pavelescu face praf PNL și pe Rareș Bogdan! ”Number one” și-a găsit nașul!
  Dăncilă, atac la PNL: "Au jignit femeile... oameni care au votat împotriva României"
  Sondaj distrugător pentru PNL – pierde clar fieful tradițional!
  Nou sondaj dezastruos pentru PNL! PSD, scor incredibil! Surprize mari!
  Începe să le fie frică? USR se delimitează de clipul cu ”Iisus” și sugerează că e… PNL!
  Gafă majoră, Rareș Bogdan a dat partidul de gol: programul PNL e făcut de omul lui Soros!
  DNA cere pușcărie pentru un lider PNL, candidat de frunte la Parlamentul European!
  Un general acuză! PNL jignește grav România – a girat un ministru PSD acțiunea odioasă?
  Tagurile:
  Partidul Național Liberal, PNL


  Știrile Zilei