09:36 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Klaus Iohannis

  Iohannis, declarația anului – se schimbă toate calculele!

  © Photo: Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul din 26 mai 2019, anunțat de Klaus Iohannis (61)
  281131

  După această declarație, PSD – și coaliția – trebuie să aleagă: fie va fi menținută Viorica Dăncilă premier, fie nu Coaliție va mai face guvernul!

  BUCUREȘTI, 22 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, președintele Iohannis a avut o întâlnire cu presa, a susținut o scurtă declarație și a răspuns întrebărilor presei.

  Iohannis a susținut tezele ”clasice” din această campanie – PSD se teme de Referendum, PSD a arestat oameni care au protestat, PSD va pierde etc. În plus, a venit cu știrea falsă că Dragnea a ”ordonat” CNA-ului să nu-i permită să impună televiziunilor să-i promoveze referendumul. Sper să observe și diverse ONG plătite de Soros să insulte presa nealiniată.

  Dar, președintele a fost vizibil încurcat de poziția premierului, care a spus că merge la Referendum – deci implicit i-a dat peste cap teza că liderii PSD boicotează votul.

  Iohannis a folosit și o replică batjocoritoare la adresa Coaliției, poate cea mai batjocoritoare la adresa puterii alese.

  Întrebat dacă se teme de ce vor anunța cei din Coaliție după alegerile de duminică, Iohannis a râs batjocoritor – ”Vă spun eu, nu vor anunța nicio mare brânză – doar că au pierdut alegerile”, a spus Iohannis, completând imediat despre posibila candidatură a lui Liviu Dragnea.

   ”Atât ne mai lipsește, ca un infractor, condamnat pentru fraudă electorală să fie candidat la președinție”, a declarat Iohannis.

  Dar, ca de obicei, Iohannis a fost prins la înghesuială de presă cu întrebarea despre schimbările pe care le anunță după alegeri – mai ales că alegerile acestea nu au legătură cu configurația politică internă sau cu structura parlamentului.

  Rezultatele la alegeri și la referendum vor genera o schimbare în opinia publică, a dat de înțeles Iohannis.

  Dar, ceea ce am numit ”declarația anului” este răspunsul la întrebarea – în cazul în care PSD va demite al treilea premier, respectiv pe Viorica Dăncilă – le va mai nominaliza un al patrulea premier.

  ”Vă spun eu că PSD nu va mai beneficia de nici un mandat de premier din partea mea”, a replicat Iohannis!

  Ceea ce înseamnă că PSD – și coaliția – trebuie să aleagă: fie o mențin pe Viorica Dăncilă premier, fie nu vor mai face guvernul! Pentru că Iohannis a mai dovedit că știe să blocheze inițiativele Coaliției, inclusiv numirile în Guvern – deci ar putea ține în șah Coaliția în cazul demiterii premierului.

  Este o declarație de o importanță uriașă – și schimbă toate calculele legate de premier, de la cele care propuneau punere presiunii, la cele care vorbeau de demitere! În plus, Iohannis a răspuns că premierul procedează corect alegând calea remanierii, nu a votului în Parlament. 

  Încă un fapt evident – în ciuda atacurilor și a batjocurii la adresa PSD, Iohannis nu ți-a permis să procedeze la fel cu premierul; aceasta dovedește că Viorica Dăncilă a reușit să-i impună respect chiar și celui mai important adversar politic al PSD. Și asta pas cu pas, nu prin răfuieli și scandaluri, ci prin acțiuni gândite, bine conturate într-o strategie a dialogului și puterii.

  Тема:
  Referendumul din 26 mai 2019, anunțat de Klaus Iohannis (61)

  Tematic

  Olguța Vasilescu nu iartă: îl pleznește pe Klaus Iohannis chiar în orgoliu!
  Bomba zilei: Pleșoianu, constatare șoc – iată cine l-a Salvat pe Iohannis… de 30 de ori!
  Viorica Dăncilă a mutat strategic: rupe gura criticilor – surpriză și pentru Iohannis!
  Tagurile:
  calcule, declarație, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei