05:49 05 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  58130

  Liderul ALDE european a anunțat chiar din România că partidul lui Tăriceanu va fi exclus din gruparea sa în mod automat săptămâna viitoare, astfel încât Tăriceanu nu mai are loc decât la suveraniști.

  BRUXELLES, 25 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Declarație bombă dată de Guy Verhofstadt, liderul  grupului ALDE din Parlamentul European, a declarat fără echivoc la Europa FM că partidul lui Tăriceanu va fi exclus automat din gruparea pe care o conduce săptămâna viitoare când ALDE va forma un nou grup politic alături de partidul lui Macron.

  ”Se va întâmpla în mod automat săptămâna viitoare, după alegeri vom forma marți noul nostru grup... Nu mai e nici un loc pentru ei (pentru ALDE, n. red.) pentru simplul motiv că nu mai practică principiile și valorile liberale precum statul de drept”, a spus Verhofstadt, anunțând totodată că USR-PLUS este partidul partener din România pentru înființarea noului grup politic.

  Așadar, ALDE de România rămâne fără grup politic, și cu siguranță că atitudinea sa împotriva exceselor Bruxelles-ului îi va închide și porțile PPE sau ale socialiștilor europeni, unde oricum nu ar avea ce căuta, ALDE fiind un partid de orientare liberală. Conform cu luările de poziție ale europarlamentarilor săi, ALDE nu pare să mai aibă altă destinație decât grupul suveranist al lui Salvini, acolo unde și PSD ar putea ajunge dacă socialiștii conduși de Timermans iau aceeași decizie ca și ALDE european sub bagheta lui Verhofstadt.

  Altfel, europarlamentarii ALDE de România vor rămâne independenți, adică fără grup politic, ceea ce le va scădea influența, o direcție pe care partidele nu o aleg la nivelul Parlamentului European decât dacă nu îi primește niciun grup politic, pentru că rezultatul este izolarea.

  Tematic

  Dragnea – anunț ciudat, în cel mai surprinzător loc! Tăriceanu îl susține!
  Atenție la Tăriceanu: presiune ciudată pe Viorica Dăncilă! Interese uriașe!
  Tăriceanu acuză: Comisia Europeană e vinovată pentru Brexit!
  Tagurile:
  ALDE, Călin Popescu Tăriceanu


  Știrile Zilei