15:53 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Traian Băsescu

  Băsescu, declarație surprinzătoare despre ”statul de drept”

  © AFP 2019 / THIERRY CHARLIER
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  212 0 0

  Traian Băsescu a dat un mesaj ciudat la urne: el ar vrea corectarea statului de drept, sintagma pe care tot el a lansat-o primul ca temă de propagandă în România .

  BRUXELLES, 26 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Ajuns la Liceul Monet pentru a vota, Băsescu a făcut declarații presei prezente, indicând nemulțumirea sa față de statul de drept.

  "Avem acest referendum în care românii sunt chemați să spună dacă vor stat de drept. Acesta este mesajul. Trebuie să răspundem da la ambele întrebări. E un semn foarte bun că e aglomerat la secția de votare de la Jean Monet. Este mai de drept decât a fost până în 2004, dar în mod categoric trebuie corectat”, a spus fostului președinte, actual cap de listă la europarlamentare din partea PMP.

  Băsescu a mai precizat că ”mulți nu au acceptat ideea că după zece ani în care am văzut oameni de calitate și oameni de calitate mai slabă în diverse instituții de justiție, trebuie să facem unele schimbări, mai ales cele impuse de Constituție", indicând că și el are nemulțumiri față de ”statul de drept”, deși el a fost artizanul mașinăriei care a funcționat sub acest nume încă de pe vremea mandatelor sale de președinte.

  PMP se luptă astăzi să treacă pragul electoral, după ce mai multe sondaje de opinie au arătat că partidul fostului președinte riscă să nu ajungă la linia de sosire de 5 la sută.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  Tagurile:
  Prezența la vot, referendum, Traian Băsescu, Rezultate alegeri, alegeri 2019


  Știrile Zilei