13:34 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  030

  ”Surpriza prezenței dă peste cap sondajele de opinie anterioare și schimbă ierarhia politică din seara aceasta în România”.

  BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aprecieri radicale al lui Ion Cristoiu, făcute acum puțin timp într-un interviu acordat Mediafax.

  ”Avem de a face cu o mare surpriză, prezența tinerilor la vot prezența uriasă pentru aceste alegeri și estimări, cred că este cea mai mare surpriză a ultimilor ani”, spune Cristoiu, ”Coada cea mai mare e la liste suplimentare, iar la coada respectivă sunt cu precădere tineri”.

  Cristoiu consideră că această prezență mare la vot, de peste 30% ”dă peste cap structurile de partid, PSD și PNL”.

  ”În momentul în care vin din afara structurilor sunt tineri sau oameni care nu au votat în ultimii ani și ei nu pot fi decât anti-PSD și în favoarea USR”, spune celebrul jurnalist. ”Surpriza prezenței dă peste cap sondajele de opinie anterioare și schimbă ierarhia politică din seara aceasta în România”.

  Cristoiu consideră că astăzi, Europarlamentarele, ”care au miză mică, au devenit un fel de alegeri parlamentare, ba mai mult un referendum pro sau anti-PSD”.

  ”Oamenii nu au venit să voteze pentru un anumit partid, ci împotriva PSD, e primul examen, primul moment în care anti-pesedismul se poate exprima”, consideră Cristoiu.

  Și, observă Cristoiu, ”e limpede că cei care au venit în număr mare au venit pentru partidul interpretat ca fiind anti PSD, și anume USR-PLUS”.

  ”Dintr-o greșeală uriașă a PSD aceste alegeri europarlamentare au ajuns un referendum pro sau contra Europa”, remarcă jurnalistul, ”asta dintr-o greșeală de strategie și de comunicare a PSD, campania s-a desfășurat sub semnul dilemei pro sau contra UE, egal pro sau contra PSD”.

  În aceste condiții, electoratul tânăr, ”o mare parte a electoratului de dreapta, neliniștit de perspectiva ieșirii din UE a ieșit la vot ca să rămânem în UE, împotriva PSD”.

  În fine, în interviu acordat Mediafax, Ion Cristoiu consideră că PSD se resimte, ”nu numai după doi ani de guvernare, ci după bătăliile interne”.

  ”Sunt aproape sigur că unii baroni nu au mai reacționat cu sârguința de până acum”, a conchis Ion Cristoiu.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)

  Tematic

  Cristoiu dă cărţile pe faţă: "Tema justiţiei se termină în două zile", în ce bate Dragnea
  Șoc major în presă: celebrul jurnalist Ion Cristoiu a fost dat afară!
  Elena Udrea, mesaj pentru Ion Cristoiu în miez de noapte: ”Valorează infinit!”
  Tagurile:
  Prezența la vot, Referendum, Rezultate alegeri, alegeri 2019, Ion Cristoiu


  Știrile Zilei