10:08 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  3413121

  ”PSD va înțelege măcar acum ce spun de doi ani și jumătate - sau se va îndrepta către inevitabil...”

  BUCUREȘTI, 27 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Îmi depun candidatura internă pentru desemnarea prezidențiabilului PSD - trebuie să organizăm alegeri interne, așa cum se face în toate partidele democratice”, transmite Liviu Pleșoianu.

  Anunțul deputatului nu este o noutate ca intenția – decât prin formula de depunere a candidaturii interne și de organizare de ”alegeri interne”.

  Din punct de vedere democratic este corect, chestiunea e că ar necesita timp. Iar desemnarea unui candidat trebuie să țină seama de doi factori – timpul până la alegeri și, în paralel, notorietatea candidatului propus.

  PSD are actualmente câteva variante de candidați notorii – Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu – și cu notorietate ceva mai mică, Liviu Pleșoianu. În schimb, Pleșoianu compensează printr-o capacitate de efort excepțională, deci ar putea face un tur de forță în toată țara în perioada următoare.

  Pe de altă parte, Pleșoianu are un atu: ceea ce a propus, măsurile radicale, s-a dovedit acum că ar fi fost mai bune decât cele luate de liderii partidelor – și care au dus la dezastrul electoral.

  ”Când insistam, domnilor Dragnea și Tăriceanu, spunând că e absolut necesar un referendum de suspendare a lui Iohannis, dădeați replici savante promovând acea prostie monumentală: "Dacă facem referendum, îl victimizăm și îl creștem!"...”, amintește Pleșoianu.

  Ei, uite că a făcut el referendum – arată Pleșoianu.  ”Deși îl detest, a avut (sau au avut cei din jurul lui) curajul de a risca - putea să piardă, dar a câștigat”.

  ”Dumneavoastră, domnilor Dragnea și Tăriceanu, ați pierdut lipsiți fiind total de curajul de a risca!”, spune Liviu Pleșoianu. ”Iar să pierzi pentru că nu ai încercat nimic e de o mie de ori mai rău decât să pierzi pentru că ai încercat ceva imposibil!”

  Speranța lui Liviu Pleșoianu – sau poate concluzia – este că ”PSD va înțelege măcar acum ce spun de doi ani și jumătate sau se va îndrepta către inevitabil...”.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  Liviu Pleșoianu, Liviu Dragnea, Prezidențiale, alegeri, Candidat, PSD

  Știrile Zilei