05:10 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Liviu Dragnea

  Presa internațională, neiertătoare cu Dragnea

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Condamnarea lui Liviu Dragnea. Criza din PSD (22)
  113712

  Condamnarea președintelui PSD a atras atenția presei internaționale care a început să acorde o atenție specială situației aparte din România

  BRUXELLES, 27 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. ”Liviu Dragnea, cel mai puternic politician al României, condamnat la închisoare pentru corupție”, titrează Euronews. Nici Bloomberg nu scapă știrea:

  „Cel mai puternic om din România se îndreaptă spre închisoare pentru corupție”, arătând, în plus, că ”este a treia lovitură pentru social-democrați în două zile, după o înfrângere neașteptată în alegerile europarlamentare de duminică și după referendumul care va bloca eforturile sale de a ocoli justiția”.

  AFP menționează sec și neutru doar sentința judecătorească: ”Înalta Curte din România menține decizia judecătorească pentru liderul partidului de guvernământ”.

  Le Figaro pune punctul pe i când își încheie știrea precizând că sentința în cazul Dragnea ”pune capăt carierei acestui demnitar controversat”.

  Alte agenții internaționale au preluat și ele știrea, printre care Reuters sau agenția chineză Xinhua, asigurând distribuirea pe întreg mapamondul a loviturii pe care a primit-o președintele PSD.

  Тема:
  Condamnarea lui Liviu Dragnea. Criza din PSD (22)


  Știrile Zilei