10:37 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  92541

  Atitudine impecabilă - și o lecție profesională, pe care experimentatul diplomat și ministru i-a dat-o președintelui Iohannis.

  BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, D.D. După ce acum puțin timp președintele Iohannis i-a cerut demisia ”imediat – imediat însemnând imediat”, Meleșcanu răspunde calm că nu își dă demisia!...

  Experimentatul diplomat nu face asta din ambiție, ci din principiu: ”Noi (la MAE, n.n.) nu facem nimic fără să avem rezultatele anchetei”.

  Iar Meleșcanu știe ce vorbește – fiindcă îi pune lui Iohannis toate datele în față:

  De fapt, spune ministrul de Externe, ”probleme au fost doar la 40 de secții (din străinătate), în timp ce la 400 nu a fost nici o problemă”.

  Pe de altă parte, ministrul arată ce s-a petrecut: ”La 14 zile după ce am stabilit secțiile pentru alegeri, președintele a anunțat că face referendumul în aceeași zi”.

  Teodor Meleșcanu e de acord că, în prealabil, președintele ”anunțase în principiu că va face referendumul în aceeași zi”, dar nu o făcuse oficial, ori demararea operațiunilor destul de complexe și costisitoare nu putea avea loc decât după anunțul oficial, nu după declarații de presă.

  Pe de altă parte, ministrul precizează: ”Nu eu am făcut secțiile de vot, toate au fost făcute pe baza cererilor și analizelor consulatelor și ambasadelor – dar și a cererilor cetățenilor români”.

  În acest sens se derulează și ancheta declanșată de Ministerul Afacerilor Externe.

  ”Principala preocupare a anchetei este în ce măsură au fost analizele consulatelor și ambasadelor (cu probleme) au fost reale, corecte”, spune Meleșcanu.

  Deci, a fost întrebat ministrul de Alessandra Stoicescu – ”așteptați sfârșitul anchetei?”. Teodor Meleșcanu a subliniat că ancheta nu va dura așa mult, dar și că nu se va lua nicio decizie până nu vor fi date certe, rezultate din ancheta MAE.

  O atitudine și o lecție profesională, pe care experimentatul diplomat și ministru i-a dat-o președintelui Iohannis.

  Rămâne de văzut care va fi reacția la propunerea ciudată privind înființarea Comisiei prezidențiale pentru organizarea alegerilor.

  Tematic

  Brexit: Meleșcanu îl contrazice pe Iohannis - „vor fi probleme pentru cetățenii români”
  Meleșcanu, exclusiv: Vom avea o declarație comună a UE în privința Venezuelei
  Meleșcanu, la Bruxelles, în dezacord cu poziția SUA privind soluția pentru Venezuela
  Tagurile:
  lecție, Klaus Iohannis, Teodor Meleșcanu


  Știrile Zilei