06:26 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Liviu Dragnea

  Mesajul nepotrivit al ambasadei britanice este ”O confirmare că Dragnea a fost mare”

  © Photo: Facebook / Liviu Dragnea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  367691

  Reacția nepotrivită induce clar ideea că Regatul Unit avea interesul ca liderul PSD, principalul promotor al unei tentative politice suveraniste și de desființare a dublei măsuri între România și Occident – să dispară din ecuație!

  BUCUREȘTI, 29 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Astăzi, presa și internauții au comentat un mesaj uimitor trimit de Ambasada Marii Britanii la București.

  Iată ”Poziţia Ambasadei britanice privind evoluţiile recente din România”:

  ”Moment excepţional pentru democraţia românească. Trei decenii după căderea comunismului, România a demonstrat zilele acestea, prin prezenţa masivă la vot şi printr-o decizie cheie a justiţiei, că instituţiile sale funcţionează, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodată. Felicitări, România!”.

  Deci, atenție, condamnarea lui Dragnea este acea ”decizie cheie a justiţiei”, care arată că "instituţiile sale funcţionează, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodată".

  Grav și semnificativ este că Ambasada UK leagă prezența la Referendum de condamnarea lui Dragnea, sugerând clar că decizia ar fi fost luată sub presiunea momentului politic!

  În plus, reacția această nepotrivită induce clar ideea că Regatul Unit avea interesul ca liderul PSD, principalul promotor al unei tentative politice suveraniste și de desființare a dublei măsuri între România și Occident – să dispară din ecuație!

  Iată și reacția cunoscutului politolog și teolog Bogdan Duca, în urma acestui mesaj al Marii Britanii.

  ”Mesajul ambasadei UK este o confirmare a faptului că Dragnea a fost mare”, consideră Duca, argumentând: ”Dacă au ajuns să se bucure public ambasada UK, făcând pipi pe toată școala lor diplomatică, e clar că Liviu băgase morcovul în sistem”.

  De remarcat că nu este prima dată când ambasada Marii Britanii, alături de alte legații occidentale – ”partenere” – se implică în politica internă a României, luând poziție împotriva Coaliției de guvernământ. Este evident că poziția cu tentă suveranistă a PSD din ultimii ani a declanșat reacția Occidentului.

  Tematic

  Acum, Verdict final în procesul lui Liviu Dragnea! S-a terminat!
  Presa internațională, neiertătoare cu Dragnea
  Imaginile anului: Liviu Dragnea i-a lăsat cu buza umflată pe protestatari
  Adrian Năstase, mesaj fulminant după încarcerarea lui Dragnea
  Afirmații scandaloase și false la ProTV: Esca și C.T. Popescu despre Dragnea și PSD
  Savaliuc, acuzație dură: ”Liviu Dragnea NU avea nicio șansă, ambasadele știau deja!”
  Tagurile:
  Liviu Dragnea, PSD, Regatul Unit, Marea Britanie


  Știrile Zilei