09:55 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Ludovic Orban, Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan, PNL

  PNL atacă la baionetă Guvernul! A fost anunțată moțiunea de cenzură

  © Photo : presidency.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă (38)
  60411

  Moțiunea de cenzură a fost anunțată. Urmează zile grele pentru Coaliția PSD-ALDE

  BRUXELLES, 3 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Tocmai Rareș Bogdan este cel care a anunțat decizia luată de BEX-ul PNL. "Vom depune moțiunea în această sesiune. Am discutat pe larg în ședința biroului. Este important să discutăm cu toate forțele politice”, a anunțat acesta.

  Amenințări fățișe au fost aruncate împotriva celor care vor lipsi de la vot: „Am decis ca fiecare membru să fie prezent la vot. Se merge până la excludere, chiar și cu piciorul rup sau în perfuzii sunt nevoiți să vină la vot". Așadar, nicio pactizare cu PSD nu mai este posibilă. Interesante vor fi însă negocierile cu celelalte partide din opoziție, de vreme ce Pro România dă semne de coabitare fericită cu PSD care îi face toate favorurile în Camera Deputaților, înființându-i grup parlamentar și oferindu-i funcția de chestor lui Daniel Constantin.

  Anunțul moțiunii de cenzură vine imediat după ce purtătorul de cuvânt al lui Iohannis a atacat iarăși PSD:

  ”Preşedintele constată că PSD nu a înţeles nimic din aceste alegeri şi umblă iar la cutia cu OUG-uri, încercând să schimbe regulile jocului în timpul jocului. Votul românilor nu este bătăia de joc a PSD. Practica OUG-urilor trebuie să înceteze. E o situaţie excepţională. Acest instrument nu poate fi folosit în mod abuziv şi netransparent”.

  Mădălina Dobrovolschi a mai declarat la Cotroceni că ”OUG dat azi e o concesie pe care premierul vrea să o facă în faţa baronilor PSD. Vor fi favorizaţi acei preşedinţi de CJ-uri care sunt în funcţie. Aceşti baroni fac tot posibilul să-şi securizeze funcţiile. Un preşedinte de CJ-uri nu poate fi confundat cu un primar. Dacă PSD chiar este preocupat de a îndrepta situaţia, soluţia e clară: alegeri în două tururi pentru primari“.

   Așadar, la scurt timp după plecarea Papei, România se reîntoarce la războiul româno-român.

  Тема:
  Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă (38)


  Știrile Zilei