03:58 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  88603

  Așa cum și-a dorit președintele Iohannis, Rareş Bogdan a fost ales astăzi şeful delegaţiei europarlamentarilor români din PPE

  BRUXELLES, 4 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Unanimitate fără probleme pentru Rareș Bogdan în alegerea sa ca șef al delegației românești din cadrul Grupului Popularilor Europeni care cuprinde cei 10 europarlamentari ai PNL, cei doi ai PMP și cei doi ai UDMR.

  Până și Traian Băsescu a votat pentru, semn că nu mai îndrăznește să iasă din comanda lui Iohannis. Cât despre UDMR, rămâne de văzut cum va înghiți Rareș Bogdan acțiunile celor doi europarlamentari maghiari de contestare a României la Bruxelles, aleșii UDMR făcând corp comun cu FIDESZ în acțiunile de ponegrire a României și forurile europene și de condamnare a Bucureștiului pentru ”prigonirea” minorității maghiare. Mai ales, este de urmărit ce va spune Rareș Bogdan când UDMR va veni la modificarea Constituției cu prevederi anti-naționale.

  Așadar, planul lui Iohannis de a controla activitatea europarlamentarilor români din PPE a funcționat brici, iar PPE își va acorda tot sprijinul candidaturii actualului președinte pentru un nou mandat. Dar Rareș Bogdan mai are un hop de trecut: el și-ar dori să ocupe și funcția de lider PNL București, un hap greu de înghițit pentru Ludovic Orban. Dar, dacă Iohannis o va cere, Orban nu va avea încotro și se va supune și de această dată, după care zilele lui în fruntea PNL sunt numărate.

   

  Tagurile:
  Parlamentul European, Români, europarlamentari, Delegație, PPE, Rareș Bogdan


  Știrile Zilei