20:50 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  PSD

  PSD vrea să trimită un comisar agreat de Europa. Geoană sau Dîncu, pe lista scurtă

  © CC BY 2.0 / Partidul Social Democrat / Partidul Social Democrat
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  823 0 0

  Noile nume vehiculate pentru postul de comisar european din partea României au o caracteristică în comun: sunt persoane care ar face frumos la Bruxelles și ar respecta politicile impuse de UE.

  BRUXELLES, 4 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț.Conform știripesurse.ro, Mircea Geoană sau Vasile Dîncu ar putea fi nominalizați de PSD pentru a ocupa postul de comisar european din partea României, cei doi având avantajul de a fi bine văzuți la Bruxelles, iar Dâncu chiar de a avea sprijinul Cotroceniului, esențial în perspectiva în care PPE va conduce Comisia Europeană și va da președintele Comisiei.

  Celelalte nume vehiculate, precum Rovana Plumb sau Eugen Teodorovici, au dezavantajul de a fi fost apropiați de Dragnea, ceea ce în lumina noilor evoluții din PSD ar putea reprezenta o piatră de moară de gâtul carierei lor europene.

  Numele propus pentru postul de comisar european va arăta și noua direcție a PSD. Dacă va fi propus Geoană sau Dîncu, e clar că PSD vrea pace cu Europa și împăcarea cu grupul socialiștilor europeni. Cei doi sunt cunoscuți ca fiind dedicați valorilor euro-atlantice, iar alegerea unuia dintre ei ar fi menită să dea un semnal la Bruxelles și în cancelariile străine că PSD s-a ”cumințit”.

  Tematic

  Ludovic Orban ceartă PSD pentru măsuri pe care le-au promovat și liberalii
  Șerban Nicolae, anunț care alertează PSD – candidatura la șefia partidului!
  Iohannis, șantaj pe față la adresa PSD – i se predă Guvernul sau… folosește ”arma”
  Tagurile:
  comisar, Europa, Mircea Geoană, PSD


  Știrile Zilei