00:23 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1940 0 0

  Ministrul Sănătății a explicat, în urmă cu scurt timp, faptul că sistemele publice de sănătate se află sub o dublă presiune.

  BUCUREȘTI, 5 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarant că este aproape finalizat draftul pentru legea prevenției și că mai sunt necesare câteva consultări cu societățile profesioniste.

  Demnitarul a explicat că, pornind de la nevoile primordiale, de prevenție primordială, discutând despre tutun, alcool, consum de zahăr, apoi se ajunge la prevenția primară, secundară și terțiară.

  "În momentul în care decizi să compensezi ceva, există riscuri. Taxele cresc, medicamentele ieftine au tendinţa să dispară de pe piaţă. Dacă nu respectăm legislaţia pe care o avem, nu vom şti dacă e bună sau rea", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit dcnews.ro

  Aceasta a precizat că sistemul public de sănătate se confruntă cu presiuni foarte mari. Potrivit demnitarului, este vorba despre o dublă presiune. Pe de o parte există creșterea nevoii de servicii medicale, determinate de schimbarea patologiilor și îmbătrânirea populației, iar, pe de altă parte, de apariția unor terapii revoluționare, cu rezultate extraordinare, dar și cu costuri pe măsura investițiilor în cercetare, dezvoltare și infrastructură tehnologică.

  Demnitarul a subliniat că, în acest context, prevenția devine principalul mecanism prin care pot fi ținute sub control cheltuielile publice în Sănătate, fără, însă, a priva societatea de soluțiile ce îmbunătățesc calitatea vieții pacienților și cresc speranța de viață.

  Tematic

  Sorina Pintea, despre starea lui Mihai Constantinescu - ”prognosticul e rezervat”
  Pintea, vești bune pentru pacienți – ce se întâmplă cu șpaga din spitale
  Sorina Pintea atacă antivacciniştii: „Trebuie stabilită prin lege vaccinarea obligatorie”
  Tagurile:
  Sistem, Presiuni, Sorina Pintea


  Știrile Zilei