07:03 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  529994

  Partizanii regalității consideră ca fiind necesar un referendum – atât pentru a da prilejul poporului să aleagă forma de guvernământ, dar și pentru că formula republicană a dezamăgit

  BUCUREȘTI, 6 iun - Sputnik, Evan Răutu. În urma publicării analizei Sputnik, conform căreia Dan Puric ar fi un candidat potrivit în actuala conjunctură, au apărut multe reacții ale presei, dar și ale unor entități politice sau civice.

  ”Cei care l-au propus pe Dan Puric candidat la prezidențiale din partea PSD au intuit și, probabil, au și verificat prin măsurătorile sociologice necesare, că acesta vorbește pe sufletul poporului român și că reprezintă opusul absolut al lui Iohannis”, se menționează în analiza Sputnik.

  Una dintre cele mai interesante reacții este cea a unei active asociații monarhiste, Grupul de Acțiune pentru Monarhie și Democrație, care ne-a transmis un mesaj interesant: ”Ce ar câștiga toți românii prin revenirea la monarhie constituțională”.

  Mesajul a fost transmis chiar de liderul grupării, profesor jurist Cristian Sandu, care a expus, succint, argumentele alternativei monarhice:

  - 1. ”garanția că nici un partid politic nu va mai putea exercita puterea discreționar”;

  - 2. ”o justiție cu adevărat independentă”;

  - 3. ”depolitizarea și profesionalizarea serviciilor de informații”;

  - 4. ”apărarea valorilor și tradițiilor naționale”;

  - 5. ”încurajarea permanentă a tot ce înseamnă educație, știință, cultură și artă”;

  - 6. ”reprezentarea demnă și responsabilă a României pe plan internațional, așa cum a demonstrat în numeroase ocazii MS Regina Margareta”.

  Acestea sunt cele șase argumente invocate de gruparea profesorului Sandu – iar faptul că au trimis acum acest mesaj este legat de opțiunea monarhistă a cunoscutului actor, scriitor și patriot Dan Puric.

  Partizanii regalității consideră ca fiind necesar un referendum – atât pentru a da prilejul poporului să aleagă forma de guvernământ – ceea ce nu s-a întâmplat până acum! – dar și pentru că formula republicană a dezamăgit, mai ales prin prestația ultimilor doi președinți.

  Ori, un patriot și un om de cultură ca Dan Puric, apropiat de monarhie, ar fi în măsură să organizeze un Referendum. Reamintim că liderii liberali Călin Tăriceanu și Crin Antonescu și-au declarat opțiunea monarhistă, iar Valeriu Stoica considera că monarhia ar trebui luată în calcul și organizat un referendum.

  PSD, deși partid republican, a avut o relație civilizată, chiar apropiată de Casa Regală, atât prin Adrian Năstase și Victor Ponta, cât și prin Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

  Reamintim că președinții României au fost:

  Nicolae Ceaușescu, ucis în urma unui simulacru de proces, Ion Iliescu, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității, Emil Constantinescu, pe vremea căruia s-a semnat cedarea teritoriilor istorice românești, Traian Băsescu, acuzat pentru diverse fapte grave, de crearea unui sistem bazat pe instrumente de forță și servicii, incluziv străine – și Klaus Iohannis, confruntat cu acuzații grave privind retrocedări imobiliare și legături cu grupări dubioase.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Dan Puric, cuvinte emoţionante. „Regele este un Simbol, conţine în el Ţara"
  Dan Puric, cuvinte răscolitoare, la cumpăna dintre ani: Darul Regelui pentru noi
  În ce scop a urmărit euro-atlantistul Fota spectacolul lui Dan Puric
  Dan Puric: Regalitatea însemna ierarhie şi „Nihil sine Deo".Acum e Nihil sine UE
  Dan Puric și Pleșoianu, noile preferințe ale românilor - date spectaculoase!
  Dan Puric: „Şandramaua asta de Comunitate Europeană o să se facă praf şi pulbere”
  Tagurile:
  alegeri prezidențiale, Candidat, PSD, Monarhie, Dan Puric


  Știrile Zilei