09:26 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Viorica Dăncilă

  LIVE: Acum, prima încercare pentru Viorica Dăncilă, după Dragnea – CEx cu scântei al PSD!

  © Photo: Facebook / Lia Olguta Vasilescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  108330

  Sputnik transmite LIVE derularea evenimentelor de la ședința CExN al PSD – se anunță de la început mai multe tabere în PSD.

  BUCUREȘTI, 7 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu, Evan Răutu. La această oră se desfășoară ședința Comitetului Executiv Național al PSD, sub conducerea președintelui interimar, Viorica Dăncilă. Premierul conduce o ședință tensionată, în care trebuie luată cel puțin o decizie dificilă: data organizării Congresului.

  Subsecvent, trebuie decis dacă nominalizarea candidatului se va face înainte de Congres, formalizându-se atunci, sau se va lăsa totul pentru acea dată, conform statutului.

  New messages
  • 16:18

   Lovitură de teatru anunțată oficial de Viorica Dăncilă

   Premierul Viorica Dăncilă

   Lovitură de teatru anunțată oficial de Viorica Dăncilă

   Viorica Dăncilă și-a securizat conducerea partidului, liniștea în luarea deciziilor, suportul baronilor – și o pondere însemnată la desemnarea candidatului PSD.
   Read more
  • 16:17

   Marcel Ciolacu, despre viitorul președinte al PSD

   "Vom vedea cine își depune candidaturile. Nu exclud, nu includ. Trebuia o analiză mai aprofundată, să ne facem planuri pentru viitor. Proiectul politic va fi coordonat de Marian Oprișan. Nici doamna Dăncilă nu și-a anunțat candidatura".

  • 15:58

   Ecaterina Andronescu, reacție după ședința CEx a PSD

   ”Va fi congres. Membrii de partid își vor spune cuvântul și vom merge mai departe. PSD este un partid puternic”

  • 15:41

   Șanse pentru Pleșoianu

   Organizarea mai repede a Congresului permite propunerea unor personalități din noul val candidați la prezidențiale, pe primul loc fiind Liviu Pleșoianu. Deputatul și-a anunțat de altfel candidatura – care ar putea fi susținută de PSD.

  • 15:26

   Viorica Dăcnilă a câștigat!

   Viorica Dăncilă și Gabriela Firea

   CEx PSD: Viorica Dăncilă a câștigat!

   Conform informațiilor, Congresul se va organiza peste 3 săptămâni, pe 29 iunie, când va fi aleasă atât noua conducere cât și candidatul la președinție.
   Read more
  • 15:10

   Dan Andronic – ”Este vorba de corvete”

   ”Am văzut ce a scris colegul dumneavoastră Radu Tudor, este adevărat, este vorba de celebrele corvete”, a declarat controversatul jurnalist Dan Andronic la Antena 3. În acest fel, Andronic susține alegația lui Radu Tudor că s-ar încerca o ”preluare ostilă” a PSD, la mijloc fiind interese ale unor afaceri speciale „aflate în atenția serviciilor.

   Este greu de crezut totuși că între CExN s-ar putea discuta chestiuni de acest gen – pare mai curând o diversiune pe linia Radu Tudor – Andronic. Reamintim că Tudor l-a susținut pe Paul Stănescu și a promovat ideea că Mihai Tudose ar putea fi din nou premier.

  • 14:49

   ”Preluarea ostilă a PSD”

   ”Tensiunile Stănescu-Dancilă au la baza și stimularea conflictului din partea unor lideri ai PSD, care speră ca amândoi să se macine și ei să vină pe turnantă la conducerea partidului”, a scris acum puțin timp jurnalistul Radu Tudor.

   Cunoscutul jurnalist și principal propagandist NATO afirmă că ”o sursă politică influentă din PSD a descris ce se întâmplă în CEX” :

   “Este o tentativă de preluare ostilă a partidului. Numele sunt cunoscute, interesele lor la fel. Nu mai există solidaritate la vârf. Fiecare visează acum sa pună mana pe partid. Dacă nu suntem atenți cum gestionăm aceasta evoluție post-Dragnea, PSD va face implozie. Moțiunea de cenzură va trece și scădem sub 20% în sondaje”.

  • 14:45

   Radu Tudor, atac grav la Viorica Dăncilă

   ”Paul Stănescu nu se mai întelege cu Viorica Dancilă, despre care surse din partid spun ca a cazut in plasa unor persoane influente din afara partidului - aceste persoane ar avea, înainte de toate, interese uriașe în domeniul afacerilor din zona guvernamentală”, a scris acum puțin timp Radu Tudor pe Blog, precizând că aceste ”afaceri” ”sunt și in atenția serviciilor de informații din aceasta cauză.

   Reamintim că, în ultima vreme, Radu Tudor i-a făcut o adevărată campanie de imagine lui Paul Stănescu, afirmând că ”a preluat frâiele partidului de la Dragnea” și că ar conduce din umbră PSD.

  • 14:02

   O ultimă amintire frumoasă

   Nunta Liei Olguța Vasilescu și Claudiu Manda

  • 13:47

   Gabi Firea e ironică

   La intrarea în sala unde se desfășoară ședința CExN, primarul general al Capitalei a comentat ironic graba de a se organiza un Congres, considerând că e mai important să se facă alegeri și delegări locale pentru cea mai importantă reuniune al partidului.

   De observat că desemnarea întârziată a candidatului PSD la alegerile prezidențiale avantajează figurile cele mai notorii ale partidului – Gabriela Firea fiind la loc de frunte. Pe de al

  • 13:46

   Discuție aprinsă cu Paul Stănescu

   ”A fost un scandal între premier și Paul Stănescu – dar lucrurile par a se fi calmat” în ședința PSD, a anunțat corespondentul Antena 3.

   Anterior, aceeași sursă a anunțat că Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv, funcția pe care o deținea interimar.

  • 13:38

   Două tabere în PSD

   Deocamdată, în PSD sunt două curente în această privință: cel reprezentat chiar de premierul Viorica Dăncilă, care dorește organizarea cât mai rapidă a congresului, și cel al liderului de la Olt, Paul Stănescu, și de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

  • 13:30
    Paul Stănescu

   Bombă la PSD - Paul Stănescu a demisionat!

   Există un principal diferend între Paul Stănescu și Gabriela Firea, pe de-o parte – și premierul Viorica Dăncilă, de cealaltă parte.
   Read more


  Știrile Zilei