18:43 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Viorica Dăncilă și Gabriela Firea

  CEx PSD: Viorica Dăncilă a câștigat!

  CC BY 2.0 / Partidul Social Democrat / Comitetul executiv al OFSD
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  429380

  Conform informațiilor, Congresul se va organiza peste 3 săptămâni, pe 29 iunie, când va fi aleasă atât noua conducere cât și candidatul la președinție.

  BUCUREȘTI, 7 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp s-a confirmat că varianta premierului Viorica Dăncilă – aceea de a se organiza Congresul PSD cât mai repede a ieșit câștigătoare.

  Conform informațiilor, Congresul extraordinar se va organiza peste 3 săptămâni, pe 29 iunie, când va fi aleasă atât noua conducere cât și candidatul la președinție.

  În PSD sunt două curente în această privință: cel reprezentat chiar de premierul Viorica Dăncilă, care dorește organizarea cât mai rapidă a congresului, și cel al liderului de la Olt, Paul Stănescu, și de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

  La intrarea în sala unde se desfășoară ședința CExN, primarul general al Capitalei a comentat ironic graba de a se organiza un Congres, considerând că e mai important să se facă alegeri și delegări locale pentru cea mai importantă reuniune al partidului.

  De observat că desemnarea întârziată a candidatului PSD la alegerile prezidențiale ar fi avantajat figurile cele mai notorii ale partidului – Gabriela Firea fiind la loc de frunte. Pe de altă parte, soțul ei, Florentin Pandele, a anunțat că va candida ca ”independent”.

  Organizarea mai repede a Congresului permite propunerea unor personalități din noul val candidați la prezidențiale, pe primul loc fiind Liviu Pleșoianu. Deputatul și-a anunțat de altfel candidatura – care ar putea fi susținută de PSD.

   

  Tematic

  Bombă la PSD - Paul Stănescu a demisionat!
  LIVE: Acum, prima încercare pentru Viorica Dăncilă, după Dragnea – CEx cu scântei al PSD!


  Știrile Zilei