18:56 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Gabriela Firea

  Războiul Tronurilor în PSD: Firea nu vrea candidat la prezidențiale din afara partidului

  CC BY 2.0 / Partidul Social Democrat / Gabriela Firea la sediul PSD - 23.10 (3)
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (25)
  74502

  Gabriela Firea mută în războiul intern din PSD. Ea susține că partidul nu are nevoie de un candidat din afară pentru prezidențiale și își reglează conturile cu Oprișan

  BRUXELLES, 10 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Primarul Capitalei și vicepreședintele PSD Gabriela Firea reapare în prim plan cu o temă sensibilă pentru PSD, și anume candidatul la prezidențiale. ”Am fost informați că se va realiza o cercetare științifică la nivelul întregii țări pentru a afla ce a determinat scăderea procentului la jumătate. Eu vă spun acum o opinia personală, nu știu ce se va întâmpla. Mi se pare un disconfort să îi rugăm pe colegii noștri să se auto propună. E normal să se măsoare toți liderii”, a declarat Firea, deschizând ușa candidaturilor.

  Mesajul ei arată că Firea are alte gânduri decât Viorica Dăncilă care a vorbit despre posibilitatea de a aduce un candidat din afara partidului. ”Eu cred că PSD are în acest moment câțiva lideri care pot să intre în cursă și nu e nevoie de un candidat din afara partidului", a precizat Gabriela Firea.

  Disputele din PSD nu se opresc aici. Firea arată că vrea să fie jucător în PSD și în continuare, așa că a povestit despre bucătăria internă a partidului și l-a atacat pe Marian Oprișan: „Oprișan l-a acuzat de fapt pe Stănescu că nu știe să scrie. Să nu încep eu să vorbesc de problemele gramaticale, haideți să fim civilizați și să păstram o limită în toate”.

  Firea a încercat să explice conflictul și să se apere: ”Nu este normal, după ce el l-a atacat pe Paul Stănescu pe grupul președinților PSD de pe Whatsapp, a spus niște minciuni, că vrea să facă PSD mic să i-l dea lui Victor Ponta, vă dați seama cam ce relații avem. Eu l-am apărat, doamna Olguța l-a aparat, domnul Buzatu l-a apărat, iar el de supărare că am îndrăznit, s-a răzbunat pe mine venind cu tot felul de aberații”, a declarat Firea.

  Ea nu este de acord nici ca Oprișan să joace un rol central în elaborarea strategiilor PSD: „Dacă după elucubrațiile spuse de Oprișan în CEX-ul trecut, ne mai bazăm să ne facă strategia politică a partidului, eu ce sa spun? O să citesc partea din strategie care nu îi aparține”, l-a ironizat ea pe vicepreședintele PSD din Vrancea.

  Războiul Tronurilor din PSD continuă și se va înteți până la Congresul partidului, fiind așteptate lovituri sub centură și răsturnări spectaculoase de situație.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (25)

  Tematic

  România o ia razna – Gabriela Firea nu exclude o tentativă de omor!
  Dragnea, declarația serii: Firea, în cărți și ”Viorica Dăncilă să nu își depună mandatul!”
  Gabriela Firea: “Am fost sunată - eu aș fi cea mai îndreptățită să preiau conducerea PSD”
  Firea, anunț de ultimă oră: cursuri suspendate în București de vizita Papei
  Tagurile:
  prezidențiale, Candidat, PSD, Gabriela Firea


  Știrile Zilei