09:12 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Dacian Cioloș

  Confruntare Șerban Nicolae – Cioloș! Analist: ”E provocarea care îl poate anula pe Cioloș”

  © AFP 2019 / Mandel NGAN
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  220740

  ”Cioloș e obligat să prezinte public textul unei Ordonanțe de Urgență pe care ar fi dat-o în situația din 26 mai, dacă ar fi fost premier”

  BUCUREȘTI, 11 iun - Sputnik, Evan Răutu. Înfruntare directă între două personalități reprezentative pentru PSD, respectiv Opoziție: Șerban Nicolae și Dacian Cioloș. Tema  - problemele de la votul din și ideea lansată de Opoziție că Guvernului putea da o OUG, chiar în ziua votului, pentru prelungirea programului în secțiile din străinătate.

  A rezultat următorul dialog:

  Dacian Cioloş: ”Guvernul acesta a dat ordonanţe pe bandă rulantă ca să rezolve problemele altora şi nu a fost în stare să dea OUG să modifice legislaţia ca să putem prelungi durata votului pentru câteva ore”.

  Şerban Nicolae: ”Ştiţi foarte bine, dacă nu sunteţi demagog de profesie, că nu premierul prelungeşte durata votării. (…) Cât de demagog să fiţi şi de incompetent? Se putea prelungi votarea prin ordonanţă?”

  Dacian Cioloş: ”Da, se putea, de ce să nu se poată? Pentru a prelungi perioada de vot, orice măsură care permite respectarea unui drept constituţional al unui cetăţean român poate fi luată”.

  Ei bine, în acest moment s-a ajuns la o situație extrem de potrivită pentru a demonstra clar dacă e demagogie sau se putea face ceva, ”e o provocare pe care Cioloș ar trebui să o ia în serios”, spune analistul Sputnik Dragoș Dumitriu.

  ”Cioloș, fost premier și potențial candidat la președinție sau la un nou mandat în fruntea Guvernului, e obligat să prezinte public textul unei Ordonanțe de Urgență pe care ar fi dat-o în situația din 26 mai”, spune analistul Sputnik.

  O OUG scrisă de la cap la coadă pe care Cioloș să o supună dezbaterii  - ”asta e proba care ar demonstra fie că are dreptate și Guvernul nu a făcut ce trebuie – fie, dimpotrivă, că Șerban Nicolae a avut dreptate și Cioloș e doar un demagog incompetent!”, spune Dragoș Dumitriu.

  ”Are curaj Cioloș să accepte provocarea?”, întreabă analistul – ”sau se va da înapoi, lăsând impresia că a fost doar demagogie?”. E provocarea care îl poate anula pe Cioloș, conchide Dragoș Dumitriu.

  Tematic

  Cioloș e terminat – proba VIDEO după care trebuie să se retragă! Compromite USR și #REZIST
  Aranjament? Ambasadorii din scandalul ”Diaspora”: numiți de Iohannis, propuși de Cioloș
  Partidul lui Cioloș se teme de candidatura lui Dan Puric la prezidențiale
  Tagurile:
  Șerban Nicolae, Dacian Cioloș


  Știrile Zilei