12:21 20 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.40
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.31
 • UAH0.69
  Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu Yigal Unna, director general, Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică al Statului Israel

  Viorica Dăncilă încheie ziua în forță - dă peste nas liberalilor, care se fac de râs!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  74450

  E interesant de observat sincronizarea dintre declarațiile unor persoane mai ”independente”, ca Gabriela Firea și Robert Negoiță, cu acțiunile Opoziției.

  BUCUREȘTI, 11 iunie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Plângere penală pentru prezentarea în Parlament a unui buget cu date false”, anunță activul senator PNL, care anunță că a acțiunea la parchet e aprobată: ”Astăzi în BEX am propus și s- a aprobat formularea unei plângeri penale împotriva premierului Viorica Dăncilă”.

  Care este motivul? Interpretarea unei declarații a Gabrielei Firea (combinate cu intervenții ale lui Robert Negoiță), conform căreia premierul nu ar fi participat la alcătuirea bugetului pe 2019.

  ”Aceasta (Dăncilă) a recunoscut că nu a participat la redactarea bugetului pentru 2019 și nu și-l asumă”, argumentează Cîțu, deși chiar senatorul trebuia, în mod normal, să fi asistat la ședința Camerelor reunite din 15 februarie 2019 în care, la votul final asupra proiectelor de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, premierul a declarat:

  ”Bugetul reflectă realitatea economică şi socială din acest moment din România şi de asemenea concepţia politică şi programul politic al alianţei (…) construcţia bugetului pentru acest an s-a bazat pe faptul că după aceşti ani de creştere economică neîntreruptă (…) este un buget realist şi cu perspectivă de dezvoltare pentru România”.

  Este absurd și tinde spre denunțul calomnios să nu iei în seamă declarațiile oficiale, în schimb să preiei bârfe și comentarii spuse pe coridoare.

  Mai mult, Florin Cîțu aberează pur și simplu, completând postarea de pe Facebook: ”Ne uităm și dacă avem toate argumentele pentru o plângere penală pentru Orlando Teodorovici pentru aceleași motive”.

  Adică ministrul Finanțelor nu ar fi participat și nu și-ar asuma bugetul?! Asta ar însemna ”aceleași motive”… ori cum poate formula cineva o asemenea aberație?!

  Viorica Dăncilă a reacționat calm la auzul veștii despre plângerea penală – și i-a ironizat pe liberali.

  ”Acest lucru nu ne mai miră… cred că acolo plângerea penală e mult mai importantă decât un proiect de țară”, le-a dat premierul peste nas liberalilor. ”De la înaltă trădare la o altă plângere… e ceea ce îi caracterizează”.

  Cred că e un mod… defectuos de a aborda problemele, a conchis Viorica Dăncilă.

  Totuși, e interesant de observat sincronizarea dintre declarațiile unor persoane mai ”independente”, ca Gabriela Firea și Robert Negoiță, cu acțiunile Opoziției. Coincidență?...

  Tagurile:
  Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei