22:28 31 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  237920

  Faptul că Viorica Dăncilă își trimite la Bruxelles omul de încredere și cel mai bun specialist spune multe despre felul în care președinta PSD vrea să gestioneze dificilele probleme pe care le are în față

  BUCUREȘTI, 12 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Klaus Iohannis a semnat imediat propunerea trimisă de premier pentru postul de la ambasador la Bruxelles, anunță agenția ”Știri pe surse”

  Rapiditatea reacției lui Iohannis a condus la speculații diverse privind relația din ce în ce mai bună dintre Viorica Dăncilă și Iohannis, după încarcerarea lui Liviu Dragnea.

  Chiar dacă aceasta e doar o speculație, se poate observa că președintele a renunțat la insistentele sale cereri ”PSD să plece”. Pe lângă incapacitatea Opoziției de a se coagula și veni cu soluții guvernamentale, explicația rezidă într-un fapt cert: sprijinul de care se bucură acum Viorica Dăncilă de la Bruxelles și Tel Aviv - Ierusalim.

  De ce această schimbare a Bruxelles-ului? Hai să spunem că în noua conjunctură, înclinarea totală a lui Iohannis către Berlin trebuie contrabalansată.

  În acest context poate fi interpretată și numirea, în postul de ambasador al României la Bruxelles a Andreei Păstârnac, ultimul ambasador la Tel Aviv, și consilier pe probleme de afaceri externe al premierului.

  De remarcat că și la Bruxelles Bucureștiul nu mai avea reprezentant de aproape 3 ani, de la plecarea ambasadorului Ștefan Tinca, fiul respectatului ministru Gheorghe Tinca.

  Dar, mai important este că Andreea Păstârnac este considerată ca fiind artizanul intervențiilor spectaculoase ale premierului în fața instituțiilor europene, fiind adevăratul ”creier” al acestor reușite românești pe plan internațional.

  Faptul că Viorica Dăncilă își trimite la Bruxelles omul de încredere și cel mai bun specialist spune multe despre felul în care președintele (deocamdată interimar) al PSD vrea să gestioneze dificilele probleme pe care le are în față.

  Pe scurt – Viorica Dăncilă vrea sprijin european total, într-o arhitectură europeană în schimbare majoră, inclusiv pe planul relației est-vest și cu Israel. 

  Tematic

  Viorica Dăncilă a vorbit clar despre candidatura sa la prezidențiale
  Viorica Dăncilă încheie ziua în forță - dă peste nas liberalilor, care se fac de râs!
  Viorica Dăncilă dezvăluie relația directă - dar și ultima discuție cu Liviu Dragnea
  Viorica Dăncilă, decizie de ultimă oră care va conta pentru mulți români!
  Tagurile:
  Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei