07:12 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  9102

  Iohannis a intrat în campanie electorală și a început atacurile țintite la adresa guvernării PSD. Președintele nu i-a iertat nici pe primari, încercând să arate că în România nu se face treabă

  BRUXELLES, 12 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Preşedintele Klaus Iohannis a atacat astăzi PSD, precizând că măsurile anunţate în programul de guvernare au rămas simple promisiuni și că Executivul a modificat mai des Codul Fiscal decât numărul de zile dintr-un an.

  "România are nevoie mai mult ca oricând să revină la realism şi la dialog fundamentat, la echilibru şi responsabilitate în privinţa deciziilor. În afaceri, ca şi în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate. Am văzut celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiţii, dar în fapt au rămas doar promisiuni", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul şedinţei plenare a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

  Cu un mesaj de dreapta, direcționat spre mediul de afaceri, Iohannis a declarat că "Nu există în acel program de guvernare vreo referire la sutele de modificări din legislaţia fiscală, care, putem spune elegant, că au afectat economia sau care au dat peste cap planurile de afaceri. Şi dacă vorbim de sutele de modificări nu este o chestiunie simbolică. Codul Fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut, ceea ce este o contraperformanţă rarisimă şi sunt convins că aţi avut mult de lucru să rămâneţi updated", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

  Și Iohannis nu s-a oprit aici. El a criticat și OUG 114 și a atras atenția supra inflației care ar fi cea mai mare din UE.

  "Partidul de de guvernământ a neglijat total investiţiile în favoarea unei politici a efectelor pe termen scurt, ceea ce ne va costa pe toţi în viitor. În ultima perioadă, mediul de afaceri a fost bulversat prin măsuri hazardate şi intempestive prin accidente de decizie precum renumita OUG 114, care arată calitatea deplorabilă a guvernării actuale", a declarat Klaus Iohannis.

  Nici justiția nu a fost ocolită de discursul prezidențial: "În schimb, guvernele care s-au perindat în ultimii ani au avut o singură mare grijă, să lupte cu justiţia şi să şi-o subordoneze. Şi pentru a-şi rezolva această problemă, au sacrificat pur şi simpu dezvoltarea României pe termen lung. Cea mai elocventă dovadă, care demonstrează indiferenţa faţă de nevoile reale ale românilor, este neglijarea investiţiilor din fondurile europene, care sunt la dispoziţia noastră”.

  Klaus Iohannis a arătat apoi cu degetul spre costurile pentru împrumuturi: ”În plus, apetitul tot mai crescut al Guvernului pentru împrumuturi ne-a condus la cel mai ridicat cost al finanţării guvernamentale din întreaga Uniune Europeană. Politica bazată pe împrumuturi pe termen lung pentru a finanţa cheltuieli curente nu face altceva decât să transfere în viitor nota de plată a unei guvernări dezastruoase”

  El a solicitat de altfel Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanţelor publice şi a colectării veniturilor bugetare.

  Nici primarii nu au scăpat de cearta președintelui. Iohannis a spus în cadrul aceluiași eveniment  că România are nevoie de infrastructură și că primarii au alte preocupări, cu direcție spre Gabriela Firea și primarii PSD din București: ”Vedeţi cei care care locuiţi în Bucureşti sau în jur că deja o navetă de câţiva km devine un calvar pentru că infrastructura nu face faţă. Dacă vorbim de infrastructură, nu trebuie să ne gândim doar la autostrăzi, dar e transportul rutier, pe carle ferată, cel public, total deficitar", a declarat Klaus Iohannis.

  Dar atacul său a fost la adresa primarilor în general: ”Dacă ne uităm la peocupările guvernanţilor şi edililor, rămâi trăsnit. Se ocupă de cu totul altceva decât e nevoie pentru a face România mai funcţională. Această decorelare între nevoia românilor şi mediul de afaceri si preocupările politicienilor trebuie corectată. Această corecţie se numeşte alegeri", a mai spus preşedintele.

  Iohannis a cerut un nou pact național, pe infrastructură, dar a amintit că practica a devenit o modă și că nici aceasta nu a adus rezultate: "După pactul semnat pe apărare, în politică s-a ajuns la pactomanie. Prea multe înţelegeri au fost proforme. Doar că în practică mai urma ceva...implementarea, care nu s-a făcut. Să nu mai menţionăm situaţiile în care aţi semnat diferite înţelegeri care ulterior au fost ignorate".

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)

  Tematic

  Judecătoarea Gîrbovan îl face praf pe Iohannis: ”Pericol grav, pur și simplu demagogie”
  Iohannis a semnat decretul – se modifică articolul 262 din Legea Educației
  Am avut dreptate, ”Blatul” cu Iohannis s-a confirmat, a luat decizia cu miniștrii
  Ultima oră: Iohannis: ”Stabilitatea Republicii Moldova este esențială”
  ”Dragnea în Libertate! Demisia Iohannis!” - evenimentul va avea loc la Cotroceni!
  Tagurile:
  PSD, atac, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei