13:12 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  71024

  Klaus Iohannis cere Uniunii Europene să intervină de urgență în soluționarea crizei politice din Republica Moldova într-o scrisoare adresată lui Tusk și Juncker.

  BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Klaus Iohannis cere UE să intervină de urgență în soluționarea crizei politice din Republica Moldova într-o scrisoare adresată președintelui Consiliului UE, Donald Tusk, și președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Textul este publicat pe pagina oficială a Administrației Prezidențiale.

  În scrisoare se menționează că Republica Moldova “se confruntă în prezent cu o gravă criză constituțională și politică, care prezintă riscuri pentru stabilitatea sa”.

  În opinia șefului statului român, această situație prezintă mize semnificative pentru stabilitatea și securitatea regionala pe care Uniunea Europeană și statele sale membre nu le pot ignora”, se mai spune în mesajul șefului statului român.

  “În acest context, fac apel la dumneavoastră, în regim de urgență, pentru a identifica, împreună cu statele membre ale Uniunii Europene, acțiuni concrete pentru a pune capăt situației actuale printr-o soluție negociată în Republica Moldova, pe baza valorilor și principiilor Uniunii Europene”, se spune în mesajul lui Iohannis.

  România este pregătită să sprijine aceste eforturi, în deplină concordanță cu obiectivul nostru strategic, care este și obiectivul Uniunii Europene, acela de a susține parcursul european al Republicii Moldova, a conchis președintele României.

  Tematic

  Iohannis: Atacuri dezlănțuite la adresa tuturor adversarilor
  Ce crede APCE despre Guvernul Maiei Sandu
  Președintele Dodon către ambasadorul SUA: Risc major - săptămâna viitoare - Video
  Tagurile:
  Chișinău, Klaus Iohannis, UE


  Știrile Zilei