08:24 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Premierul Viorica Dăncilă

  Viorica Dăncilă a făcut declarația așteptată! Nu cedează niciun pas și anulează zvonurile!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  56410

  ”Fiecare coleg care își exprimă dorința de a candida, vom face sondaje și cel care va fi cel mai bine plasat în sondaje și va avea votul Congresului va reprezenta PSD”

  BUCUREȘTI, 13 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ședință importantă și tensionată a CExN al PSD. După trei ore în care presa a alimentat opinia publică cu fel și fel de zvonuri, Viorica Dăncilă a clarificat mai multe aspecte.

  În primul rând, a făcut declarația pe care o aștepta multă lume: ”Sunt hotărâtă să candidez la șefia partidului pentru că eu cred că pot să aduc echilibru, o abordare care să unească organizațiile PSD, să dăm un impuls și să ne mobilizăm pentru alegerile prezidențiale”, a spus Dăncilă.  

  Pe de altă parte, Dăncilă a precizat două chestiuni importante: nu va merge cu o echipă -  ”această abordare mi s-ar părea incorectă față de toate colegele și toți colegii mei - lista este deschisă”. A două: NU este nevoie de sprijinul niciunei filiale pentru depunerea candidaturilor.

  Viorica Dăncilă a anulat zvonul că ar fi prezentat în şedinţă un sondaj în care PSD scăzut la 20%. ”Cei care au spus acest lucru cred că nu au înțeles foarte bine”.

  ”Am spus ca în sondaje s-ar putea să avem chiar mai puțin de 23%, s-ar putea chiar 20% - important e modul în care vom acționa în perioada următoare și trebuie să învățăm lecția de la alegerile europarlamentare”, a spus premierul.

  Viorica Dăncilă propune ”focus grupuri” și analize la nivelul organizațiilor de partid, ”nu pentru a sancționa pe cineva, ci pentru a putea să ne repliem și să luăm cele mai bune decizii”.

  În privința moțiunii de cenzură, PSD va asigura cvorumul, dar nu va vota, a precizat Viorica Dăncilă. Cei care nu vor respecta această decizie riscă excluderea din PSD!

  ”Excluderea nu o face președintele partidului, ci organizația din care fac parte pentru că eu sunt convinsă că fiecare organizație are proiecte care depind de programul de guvernare și nu i-au susținut ca să se poziționeze împotriva partidului”, a punctat președintele interimar al PSD.

  O altă decizie majoră și așteptată este cea legată de alegerile prezidențiale – aceasta urmează să fie luată în cadrul unui al doilea Congres extraordinar, în luna iulie.

  ”Fiecare coleg care își exprimă dorința de a candida, vom face sondaje și cel care va fi cel mai bine plasat în sondaje și va avea votul Congresului va reprezenta PSD”, a spus Dăncilă, punctând și că Liviu Pleșoianu, cel care a anunțat încă din 2017 că vrea să candideze la prezidențiale ”va fi introdus în aceste sondaje”.

  Totodată, Viorica Dăncilă a respins orice tentativă de amânare a congresului din 29 iunie.

  Tematic

  Viorica Dăncilă a vorbit clar despre candidatura sa la prezidențiale
  Viorica Dăncilă dezvăluie relația directă - dar și ultima discuție cu Liviu Dragnea
  Viorica Dăncilă, decizie de ultimă oră care va conta pentru mulți români!
  Viorica Dăncilă încheie ziua în forță - dă peste nas liberalilor, care se fac de râs!
  Mutare majoră – Viorica Dăncilă trimite cel mai pregătit și de încredere om la Bruxelles
  PNL a depus moțiunea anti-Dăncilă. Surpriză totală!
  Tagurile:
  Candidat, Congres, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei