07:53 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă

  Mutare excelentă a Vioricăi Dăncilă – dar a generat o adevărată furtună!

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  171331

  Cartea de vizită nu îi poate permite să lase să se continue nemernicii de genul ”stat în stat”, braconaj, deversare de deșeuri, distrugeri ale mediului prin construcții abuzive etc.

  BUCUREȘTI, 14 mai - Sputnik, Evan Răutu. În această după amiază, premierul Viorica Dăncilă a făcut o mutare foarte interesantă: l-a eliberat din funcția pe Mălin-Matei Muşetescu din funcţia de guvernator al Deltei Dunării și l-a numit pe Cătălin Ţibuleac.

  Interesant este că noul guvernator al Deltei este fostul şef al SRI Tulcea până în 2017, deci un om pregătit să facă față provocărilor. În plus, cartea de vizită nu îi poate permite lui Țibuleac să lase să se continue nemernicii de genul ”stat în stat”, braconaj, deversare de deșeuri, distrugeri ale mediului prin construcții abuzive etc.

  De asemenea, situația periculoasă din Ucraina impune prezența în această zonă strategică a unui om care știe cum să reacționeze. Desigur, nu înseamnă că până acum intelligence-ul românesc nu ar fi avut oameni acolo, dar prezența lui Țibuleac e un plus.

  Cu toate astea, mai multe persoane din presă au reacționat dur la această numire – culmea, unele dintre numele ”revoltaților” regăsindu-se pe lista de acoperiți, pe lista ”culoarului presei” publicată de colonelul Daniel Dragomir.

  De altfel, nici fostul guvernator, Mușetescu, nu era departe de zona de informații – el colaborând cu revista ”Cațavencu”, una dintre publicațiile ”bine informate” încă de la înființare, dar fiind și în Asociația Salvați Delta, a lui Liviu Mihaiu.

  De asemenea, Mușetescu fusese numit în funcție de premierul Sorin Grindeanu și menținut de Mihai Tudose, deci de doi premieri cu relații în zona serviciilor.

  Și noul șef al Deltei, fostul șef al SRI Tulcea, Țibuleac, a înființat o asociație de mediu, având deci preocupări în această zonă.

  Sigur, ideea cu ”Statul paralel” pare să fie de domeniul trecutului… cel puțin pentru Viorica Dăncilă, care joacă un joc - pe față! Și nu pare a șovăi deloc.

  Cătălin Ţibuleac, fost șef al SRI Tulcea, actual Guvernator al Deltei
  Cătălin Ţibuleac, fost șef al SRI Tulcea, actual Guvernator al Deltei

  Tematic

  Viorica Dăncilă încheie ziua în forță - dă peste nas liberalilor, care se fac de râs!
  PNL a depus moțiunea anti-Dăncilă. Surpriză totală!
  Mutare majoră – Viorica Dăncilă trimite cel mai pregătit și de încredere om la Bruxelles
  Tagurile:
  România, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei