14:40 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Călin Popescu-Tăriceanu

  Coșmarul lui Barna și Cioloș: Tăriceanu, președinte din toamnă!

  © Photo: Senatul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (41)
  115520

  Plecarea lui Iohannis ca președinte al Consiliului European l-ar propulsa automat pe Tăriceanu ca președinte interimar al României din septembrie până la alegerile prezidențiale din decembrie

  BRUXELLES, 15 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Bucurie mare în tabăra lui Tăriceanu care ar putea ajunge președinte interimar al României vreme de trei luni, dacă Iohannis pleacă în funcția de președinte al Consiliului European.

  Poziția lui Tăriceanu i-ar da o poziție bună de start și pentru alegerile prezidențiale la care ar candida din postura de președinte interimar în funcție! Tocmai de aceea, începând de ieri, mai multe filiale ALDE din țară au ieșit public și i-au cerut lui Tăriceanu să candideze la președinția țării.

  Oportunitatea a fost sesizată și de Victor Ponta care îi ironizează pe cei de la USR-PLUS care speră că, în această conjunctură, fotoliul de la Cotroceni le aparține.

  ”Văd o mare fericire în tabăra Cioloș - Barna că scapă de Iohannis și Palatul Cotroceni le aparține / să vedem dacă va fi așa/ eu sunt unul dintre mulții candidați care în luna Iunie era favorit și în Decembrie ....”, râde Ponta pe seama USR-PLUS pe care e supărat pentru că i-au blocat accesul în grupul lui Macron din Parlamentul European.

  Pentru Iohannis, despre care Rareș Bogdan a spus că nu uită și nu iartă, faptul că îl lasă pe Tăriceanu la Cotroceni și le trage astfel preșul de sub picioarele lui Barna și Cioloș care l-au provocat în vederea viitoarelor prezidențiale ar fi o răzbunare plăcută, exact pe măsura personajului descris de Rareș Bogdan.

  Ponta, care a avut întordeauna o relație bună cu Tăriceanu, lansează însă și o propunere care îl vizează direct pe președintele Senatului: ”poate în al 12lea ceas se trezesc toți liderii de centru stânga și înțeleg că trebuie să susțina un singur candidat - respectat, responsabil, integru, apreciat pe plan internațional, capabil să unească Romania și care nu are de ce să fie urât de “haterii”!”

  Având în vedere că imediat după aceea Ponta vorbește de șansa lui Tăriceanu de a deveni președinte interimar, posibilitate pe care nu o vede ca fiind ceva rău, e posibil ca ideea de a-l susține pe Tăriceanu ca și candidat comun să înceapă deja să prindă contur în perspectiva în care acesta va ocupa pentru trei luni jilțul de președinte al României.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (41)
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Președinte, Calin Popescu Tăriceanu


  Știrile Zilei