02:32 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Premierul Viorica Dăncilă

  Viorică Dăncilă – prima reacție după victoria din Parlament – fermitate și abilitate!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă (37)
  671110

  Dăncilă continuă pe calea care i-a adus numai succese până acum: îndepărtează țintele în care trăgea Opoziția și presa – și lucrează discret, schimbând din mers diverse aspecte.

  BUCUREȘTI, 18 iunie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Imediat după ieșirea din plenul Parlamentului, Viorica Dăncilă a fost asaltată de presă. Tema principală – părerea despre moțiune. Premierul a răspuns cu multă siguranță, caracterizând moțiunea ca fiind neserioasă, nepregătită, demagogică.

  Interesant a fost că Viorica Dăncilă a răspuns la întrebarea: ”Ați spus că ați învățat din greșelile făcute – ce anume ați înțeles din aceste greșeli”.

  ”Am vorbit foarte mult despre Justiție – un subiect pe care Opoziția l-a utilizat contra noastră – și nu am vorbit mai mult de realizările noastre”, a spus premierul.

  Pe de altă parte, Viorica Dăncilă își dovedește din nou abilitatea, luând opoziției și presei tema de atac – justiția.

  ”Nu vreau ca Justiția să mai fie aducă în curtea guvernului, a spus Dăncilă. ”Suntem un guvern politic, așa că orice demers va fi considerat o intervenție politică”.

  Dar, referindu-se și la întâlnirea cu procurorul general al SUA căruia i-a expus tema ”continuării reformei în Justiție”, Viorica Dăncilă a punctat – ”nu voi admite încălcarea drepturilor omului”.

  Deci, Viorica Dăncilă continuă pe calea care i-a adus numai succese până acum: îndepărtează țintele în care trăgea Opoziția și presa – și lucrează discret, schimbând din mers diverse aspecte.

  Vorbind de succese, să amintim printre aceste: menținerea unității PSD, victoria detașată la Camera Deputaților, impunerea Congresului la data și în condițiile sale, completarea Guvernului, ameliorarea colaborării instituționale cu președintele – și, în fine, victoria categorică de azi, la moțiunea de cenzură.

  Тема:
  Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă (37)


  Știrile Zilei