16:55 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  32010

  Este posibil a această atitudine a comunicatorului să fie rezultatul unei discuții dintre Iohannis și PNL, iar președintele să fi impus această atitudine.

  BUCUREȘTI, 20 iunie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat în această după amiază la Bruxelles dacă ia în calcul mutarea la Bruxelles, în ideea vehiculată că va fi ales președinte al Consiliului European.

  Întrebarea i-a pus-o un jurnalist străin, iar președintele nu a fost deranjat și nici surprins de idee. ”Cât de mult vă place Bruxelles-ul - și luați în calcul să vă mutați aici?”, a întrebat jurnalistul, completând: ”Unii spun că ar fi frumos sa fiți președintele Consiliului”.

  ”Dacă asta este opinia cuiva, nu mă deranjează”, a răspuns râzând Iohannis. ”Dar nu cred că în acest moment putem comenta zvonuri”, a revenit Iohannis.

  ”Începem o negociere, nu avem acum un progres semnificativ, deci haideți să asteptam să vedem cum merg discuțiile azi, mâine, săptămâna viitoare”.

  Suntem in faza negocierilor politice, a explicat Iohannis. ”Să sperăm că toți vor accepta să avem cât mai repede nume pentru aceste poziții”.

  Jurnalistul străin a insistat: ”Deci va pregătiți pijamaua și periuța de dinți pentru o noapte lungă de negocieri?”

  Klaus Iohannis a răspuns tot pe un ton amuzat: ”Nu e 100% sigur că vom avea nevoie de pijamale”.

  Deci, se poate observa că președintele NU respinge ideea de fi președintele Consiliului European – și nici nu pare să-i displacă!

  În schimb, ideea a fost respinsă clar de unul dintre comunicatorii partidului lui Iohannis, Carmen Harău.

  Senatorul PNL a respins ideea, apreciind că Iohannis ar putea opta pentru această funcție după cel de-al doilea mandat de președinte al României.

  Harău nu a acceptat sub nicio formă că președintele ar fi dat un răspuns favorabil la întrebarea jurnalistului străin, opunându-se vehement oricărei formule ambigue în acest sens. Comunicatorul PNL a rămas ferm: Iohannis va candida și va obține un al doilea mandat la Cotroceni.

  „Ar da dovada de neseriozitate”, a spus Carmen Harău, ”Nu este un temei serios să tragem concluzia că ar avea o asemenea opțiune”. Din câte a putut să îl cunosc, nu-și va schimba opțiunea profesională - cel mai bine pentru România este ca Iohannis să rămână președintele țării”.

  Reacția dură, tranșantă a senatorului PNL este ciudată, pentru că, evident, funcția de președinte al Consiliului European, chiar dacă e mai mult de reprezentare, este deosebit de onorantă, inclusiv pentru PNL, partidul care l-a susținut și în susține pe Iohannis.

  Este posibil a această atitudine a comunicatorului să fie rezultatul unei discuții dintre Iohannis și PNL, iar președintele să fi impus această atitudine.

  Senator PNL Carmen Harău
  Senator PNL Carmen Harău

  Tematic

  Acum: E ziua în care Iohannis trebuie să-i ceară scuze Vioricăi Dăncilă – a pierdut!
  Președintele Egiptului l-a vizitat pe Iohannis în plin scandal
  Iohannis – cerere incredibilă pentru Dăncilă, abuz flagrant al președintelui!
  Tagurile:
  Consiliul European, PNL, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei