13:41 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Ana Birchall

  Birchall, reacție dubioasă: de ce absentat de la CSM – iar Adina Florea nu a fost validată

  © Ana Birchall
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  310230

  Mai multe detalii și argumente - subscrise importanței validării Adinei Florea – fac ca explicația absenței Anei Birchall să fie dubioasă.

  BUCUREȘTI, 20 iunie - Sputnik, Evan Răutu. Într-o intervenție la Antena 3, ministrul Justiției, Ana Birchall, a explicat de ce a lipsit de la ședința CSM de azi, în care trebuia validată noua șef a CSM, Adina Florea.

  Birchall dă vina pe șefa CSM, Lia Savonea, care ar fi comis două fapte cu care ministrul nu e de acord: prima - convocarea s-ar fi făcut abia marți; a doua – președinta CSM nu a răspuns la solicitarea Anei Birchall de a nu o convoca ”în zile cu activitate guvernamentală”.

  ”Am fost în imposibilitatea fizică de a mă prezenta”, a declarat Birchall la Antena 3, ideea sugerată fiind că pregătirea şedinţei de guvern de azi – de la ora 15.00 - i-ar ocupat prima parte a zilei.

  Ministrul a prezentat o adresă pe care i-a trimis-o preşedintei CSM azi dimineaţă.

  Birchall a făcut apel la preşedinta CSM, Lia Savonea să lămurească urgent aceste aspecte.

  În adresa trimisă şefei CSM, Birchall îi reproşează acesteia că nu a consultat-o înainte să convoace şedinţa plenului CSM, pentru a se asigura că nu este o zi cu activităţi guvernamentale.

  Câteva date care conduc la catalogarea drept ”dubioasă” a explicației Anei Birchall.

  -Validarea Adinei Florea nu este una oarecare, ci este concretizarea unei bătălii duse cu un întreg sistem – și a fost chiar un obiectiv al reformei justiției; deci ședința NU era una oarecare!

  - Ședința CSM a fost anunțată pe site de aproape două săptămâni; chiar nu există la secretariatul MJ cineva care să treacă în agenda ministrului evenimentele importante?!

  - În fiecare joi e ședință de Guvern, deci dacă Birchall a fost ”convocată” marți – de ce nu a anunțat imediat că va absenta? Sau măcar de ieri, miercuri?

  -Şedinţa plenului CSM era programată pentru ora 12.00, iar şedinţa de Guvern era  programată pentru ora 15.00.

  - Un singur punct din agenda ședinței Guvernului de azi viza competența exclusivă a ministrului Justiției: ”PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, semnat la 19 decembrie 2018, la Chişinău” – adică un proiect deja finalizat, care mai trecea doar formal prin ședința Guvernului; deci ce dosare guvernamentale au ținut-o atât de ocupată pe Ana Birchall astăzi?

  -De ce Ana Birchall, care postează orice pe Facebook, inclusiv selfie cum lipește plicurile scrisorilor de extrădare a lui Mazăre – de ce a așteptat să iasă scandal în presă și abia după aceea a venit cu explicații? Sau nu se aștepta la scandal?

  (Aș mai adăuga un punct: Ana Birchall nu-l cunoaște pe Răzvan Savaliuc, dar o va face acum, probabil)

  Toate aceste argumente, subscrise însă primului  - importanța validării Adinei Florea – fac ca explicația Anei Birchall să fie dubioasă. Așteptăm acum și explicațiile Liei Savonea.

  Intervenția ministrului Justiției
  © Photo : Captura ecran
  Intervenția ministrului Justiției
  Adresa ministrului Justiției către președintele CSM
  © Photo : Captură ecran
  Adresa ministrului Justiției către președintele CSM

  Tematic

  Ana Birchall are o obligație prioritară – dacă nu, se descalifică!
  Ana Birchall, posibil premier - apropiată de Casa Regală
  Birchall - decizie bombă în Justiție! Dă peste cap așteptările, situație fără precedent!
  Tagurile:
  CSM, Adina Florea, Ana Birchall


  Știrile Zilei