16:23 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  30330

  Ministerul Economiei informează că, după parteneriatul cu Beretta, compania națională producătoare de arme Romarm se asociază cu Pro Optica, o companie românească privatizată în 2001 pentru producerea de turele telecomandate la Uzina Automecanică Moreni.

  BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a declarat că salută acest acord de colaborare, pe care l-a apreciat ca fiind de bun augur pentru Uzina Automecanică Moreni și pentru întreaga industrie națională de apărare.

  Potrivit demnitarului, acest acord reprezintă un bun exemplu de colaborare onestă și de bună credință între operatori economici de stat și privați, care înțeleg că există mai multe beneficii economice în colaborarea strânsă decât în concurența dură, ”astfel că, per total, va câștiga economia românească și securitatea României”.

  ”Știu că atât Uzina de la Moreni, cât și IOR au capacitățile să ducă la bun sfârșit acest proiect, ceea ce ne va permite să diversificăm portofoliul de produse pe care îl pot oferi companiile de stat din industria națională de apărare”, a mai precizat Bădălău, potrivit zf.ro

  Sursa citată menționează că produsele omologate de Ministerul Apărării Naționale și fabricate de către Pro Optica, societate interesată la ora actuală de externalizarea fabricației, urmează să fie realizate la Uzina Automecanică Moreni, operator economic din industria națională de apărare.

  În portofoliul de fabricație al Uzinei Automatice Moreni vor intra turelele telecomandate.

  Tematic

  Concluzie sumbră despre România: ”O muscă amețită în ochiul ciclonului”
  Romania Blockchain Summit începe astăzi la Palatul Parlamentului
  Radu Mazăre, în fața instanței: ”Am fost amenințat și am fost adus forțat în România”!
  Tagurile:
  Acord, Colaborare, Armament, România

  Știrile Zilei