02:13 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68

  Igor Dodon a avut o convorbire telefonică cu Klaus Iohannis. Ce i-a propus

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  80622

  Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis.

  BUCUREȘTI, 26 iun – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o discuție telefonică cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Cei doi șefi de stat au trecut în revistă întreaga agendă a relațiilor bilaterale, remarcând necesitatea aprofundării acestora.

  “Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun. Am remarcat faptul că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova”, se spune în mesajul publicat de Igor Dodon.

  Totodată, președintele moldovean și-a exprimat recunoștința față de partenerii români pentru sprijinul acordat țării în mai multe domenii.

  “Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău”, a mai scris Dodon.

  La finele convorbirii, președintele Republicii Moldova și-a reiterat invitația pentru Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova.

  Tot astăzi, Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Maia Sandu, pe care a invitat-o să efectueze o vizită la București pe 2 iulie.

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Igor Dodon


  Știrile Zilei