02:53 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  43840

  Renate Weber, o apărătoare recunoscută a drepturilor și libertăților individuale, a fost aleasă de plenul reunit al Parlamentului, la propunerea ALDE, ca Avocat al Poporului .

  BRUXELLES, 26 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. De astăzi, Renate Weber este noul Avocat al Poporului după ce Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat-o cu 209 de voturi „pentru” . Contracandidatul ei principal a fost Peter Eckstein Kovacs, fost membru UDMR, susținut de PNL și USR, în timp ce PMP l-a susținut pe avocatul Cătălin Voinea-Mic.

  Renate Weber a candidat și la Parlamentul European din partea partidului condus de Tăriceanu, dar, din cauză că ALDE nu a făcut pragul electoral, nu a mai putut continua la Bruxelles. După ce a fost propusă de ALDE pentru funcţie, Renate Weber a demisionat din ALDE, semn că se baza pe o susținere largă din partea Coaliției de guvernare.

  Potrivit legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, iar mandatul său poate fi reînnoit o singură dată.

  Cu Renate Weber ca Avocat al Poporului, lupta împotriva abuzurilor sistemului va căpăta dimensiuni neașteptate, fostul europarlamentar fiind o voce puternică în apărarea libertăților individuale.

  Tagurile:
  Renate Weber, Coaliția, avocatul poporului

  Știrile Zilei