03:05 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11353171

  ”Din CSM fac parte judecători și procurori care au dosare penale în lucru la SIIJ, prin acest blocaj judecătorii și procurorii dorind să scape de răspunderea penală”

  BUCURȘTI, 1 iulie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reputatul avocat și om politic Aurelian Pavelescu, președinte al PNȚCD, trage un semnal de alarmă pe o problemă de mare actualitate: tentativa de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, pe care o include într-o… tentativă de lovitură de stat!

  ”Această lovitură de stat constă în preluarea justiției de către grupuri de interese nelegitime care au uzurpat instituțiile Președintelui României și CSM, care refuză să respecte Constituția și legile țării”, afirmă Pavelescu.

  Este vorba ”tehnic, despre paralizarea SIIJ, în scopul blocării cercetării gravelor infracțiuni ale magistraților și neaplicarea legii penale și legilor privind funcționarea justiției”, spune Pavelescu.

  ”În acest moment Ministerul Public este paralizat, Președintele și CSM blocând sine die numirea șefilor Parchetului General, DNA, SIIJ, și încercând să desființeze SIIJ, declarată constituțională de CCR!”, arată președintele partidului istoric.

  După cum se știe, astăzi ședința CSM care trebuia să o valideze pe Adina Florea, a fost boicotată de un grup de procurori. Atenție la ce afirmă Pavelescu:

  ”Din acest CSM fac parte persoane - judecători și procurori - care au dosare penale în lucru la SIIJ, prin acest blocaj judecătorii și procurorii dorind să scape de răspunderea penală”, afirmă avocatul.

  Ori, ceea ce e straniu, ministrul Ana Birchall nu a luat în seamă afirmațiile reputatului avocat și partener de guvernare al PSD – dar nici nu a criticat atitudinea celor 7 procurori deciși să boicoteze, ci a atacat-o pe președinta CSM, Lia Savonea.

  Reamintim că atât Savonea a fost aleasă în fruntea CSM, iar Florea a venit la SIIJ în mandatul lui Tudorel Toader, predecesorul Anei Birchall. 

  ”Este dincolo de dubiu că, în aceste condiții, democrația și statul român au colapsat, iar cauza principală a fost operarea unei lovituri de stat asupra Parlamentului și Curții Constituționale de către Președinte și Autoritatea Judecătorească”, spune Pavelescu, avertizând că ”în România, legile și Constituția nu mai sunt obligatorii, a fost instaurată o formă agresivă de dictatură”.

  Poate ia în seamă și PSD – prim premier, Ana Birchall sau cunoscuții juriști ai partidului avertismentele lui Aurelian Pavelescu și situația de la SIIJ.

  Tematic

  Pavelescu: ”După dezvăluirea asta, Lazăr ia 25 de ani” - cere Comisie de anchetă specială
  Aurelian Pavelescu face praf PNL și pe Rareș Bogdan! ”Number one” și-a găsit nașul!
  Pavelescu, declarație fulminantă: ”Coposu și Maniu ar fi decis și ei alianța cu PSD”
  Tagurile:
  România, Lovitură de stat, Avertisment, PNȚCD, Aurelian Pavelescu

  Știrile Zilei