01:49 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4710100

  ”Dragnea este doar piesa de domino de la care a pornit tăvălugul” – și a te concentra pe Dragnea, înseamnă a nu vedea imaginea de ansamblu”.

  BUCUREȘTI, 4 iulie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Am fost astăzi la Rahova la mitingul pentru DREPTATE ȘI ECHITATE!”, scrie tânăra internaută Iosefina Pascal. ”Decizia CCR de ieri ar trebui să dinamiteze întreaga justiție din ultimii 16, ȘAISPREZECE, ANI!”

  Iar prezența la protestul de la Rahova este simbolică, problema e mult mai gravă. ”Legea este permanent încălcată la ICCJ, de la vârf (managerii instituției), până la bază”, scrie Iosefina, acuzându-i pe ”acei judecători care au acceptat, în complicitate, să facă parte din completuri nelegal constituite și nespecializate, adică de-a valma”.

  ”Dacă legea există încă din 2000, și convenția din 2003 a reiterat importanța unor completuri specializate, dacă legea se aplica la cele mai mici tribunale locale, cum Doamne iartă-mă, să nu se aplice la ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE?”, se revoltă tânăra internaută.

  Concluzia Iosefinei este firească: ”Lupta anticorupție, lupta împotriva mafiei, lupta împotriva derapajelor funcționarilor, NU poate continua în mod discreționar, respectând doar 80% dintre legi, exclus”.

  Și da, Dragnea este doar ”piesa de domino de la care a pornit tăvălugul” – și a te concentra pe Dragnea, ”înseamnă a nu vedea imaginea de ansamblu, adică faptul că de ȘAISPREZECE ANI, oamenii care au trecut prin colimatorul ICCJ, indiferent de soluție, achitare, condamnare, nu au certitudinea că soluția este una CORECTĂ, favorabilă, poate, dar în niciun caz una CORECTA, pentru că procedura a fost viciată cu bună știință”.

  Și da, Dragnea este ”unul din multele cazuri, începând de ieri, care nu a beneficiat de un proces ECHITABIL”.

  Și da, Dragnea ”va ieși din închisoare pentru perioada rejudecării dosarului”.

  ”Că este nevinovat, sau nu, că verdictul final, după procesul corect, va fi unul bun, sau rău, nu e relevant, Dragnea a fost condamnat de un complet ilegal, condamnat politic și securistoid”.

  În timp ce Iosefina scria această postare,prin fața camerelor de filmat treceau invitații Ambasadei SUA pentru recepția de 4 Iulie. A trecut generalul Coldea, a trecut procuroarea (inculpată) Codruța Kovesi – adică personajele principale ale ”protocoalelor” și „sufrageriilor”.

  La puțin timp a trecut zâmbind ștrengar Robert Cazanciuc, purtând o șapcă de baseball, la costum… Adică șeful Comisiei juridice a Senatului, cel care a nominalizat-o pe Kovesi la DNA și are o istorie bizară cu arhiva SIPA. Toți din PSD au trecut zâmbind fericiți, proaspăt spălați (de păcate!), prin fața unui Hans Klemm privind superior…

  ”Eu am ieșit pentru toți oamenii care au trecut prin plutoanele de execuție, eu susțin drepturile omului, iar libertatea, prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil sunt drepturi primordiale într-o țară unde se respectă statul de drept”, spune în schimb Iosefina Pascal. ”Am purtat un dialog și cu Marian "Ceaușescu", sunt un om al dialogului argumentat, am găsit și puncte comune, dar avem destule puncte divergente”.

  În sufletul ei nealterat de politică speră că ”timpul ne va dovedi tuturor, dacă nu a fost de ajuns ce am aflat, că stadiul de degradare la care a ajuns justiția ne afectează viața tuturor, nu doar a lui Dragnea”.

  ”Suntem intrați într-un cerc vicios, din care ies imaculați doar cei dispuși la compromisuri, eu nu sunt una dintre acele persoane, eu voi lupta pentru drepturi, dar și pentru dreptate, respectând echitatea”, scrie Iosefina Pascal, dedicând un mesaj celor ce au fost alături de ea, astăzi: ”Felicitări celor care au venit și si-au susținut punctul de vedere, si-au exprimat nemulțumirea și au respectat libertatea de exprimare”.

  Tematic

  După Congresul PSD – o șansă unică pentru mișcarea națională!
  Știrea zilei: Coaliția PSD-ALDE a cedat! Aberații acceptate – sinucidere politică!
  ”Vă jur, îmi e scârbă!” PSD-ALDE au făcut două greșeli uriașe, Internetul se revoltă!
  Tagurile:
  Lecţie, Hans Klemm, PSD


  Știrile Zilei