23:55 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  991101

  Senatorul PSD Șerban Nicolae îl ia din nou în vizor pe Mugur Isărescu pe tema repatrierii aurului și amintește de umbrele din biografia mai veche și mai recentă a realesului guvernator al BNR.

  BRUXELLES, 5 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț.  Șerban Nicolae nu pare impresionat de faptul că nu mai este liderul senatorilor PSD și își continuă lupta pentru repatrierea aurului în România. Într-o postare intitulată ”UN IMPOSTOR STĂTEA PE-O BANCĂ”, cu referire la Mugur Isărescu și BNR, senatorul PSD dezvăluie câteva elemente legate de repatrierea aurului.

  ”- Costurile aducerii și depozitării în țară a celor 63,7 tone de aur din rezerva României, folosind capacitățile Ministerului Apărării Naționale, nu depășesc câteva sute de mii de euro. Mult mai puțin decât a costat scoaterea aurului din țară. De data asta, nu se mai adaugă comisioane și bonusuri de performanță!”, atrage atenția Șerban Nicolae, contestând criticii legii de repatriere a aurului care invocau costurile imense ale transportului.

  Șerban Nicolae mai arată și că pe teritoriul României, în stocurile de minereu extras (încă neprocesat) ale unei companii deținute de stat, se găsește aur în cantitate de peste trei sute de tone.

  Senatorul PSD nu îl iartă pe Mugur Isărescu, cel mai mare opozant al repatrierii aurului, proaspăt reconfirmat în funcția de Guvernator al BNR: ”Noul și ambițiosul guvernator al BNR e un om consecvent și riguros. Ca și la începutul ultimelor două mandate (de câte cinci ani!), și-a fixat ca obiectiv „aderarea României la zona Euro”. Cercetătorii britanici confirmă științific șansele mari de reușită, prin aplicarea principiului matematic-bancar – „a treia oară-i cu noroc”!”.

  Cearta cu Isărescu ia și conotații personale: ”Viticultorul bancar confirmă că Bundesbank repatriază aurul Germaniei, pentru că „sunt nemţi, dar au şi ei Şerbanii lor”. Da, cine n-are Șerbani să-și cumpere, dar treizeci de arginți nu reprezintă prețul corect!”, mai scrie senatorul pe facebook, ca să răspundă atacurilor Guvernatorului BNR.

  Încheierea postării e fabuloasă, făcând trimitere la ”aventurile” din tinerețe ale lui Mugur Isărescu și la relația sa cu Securitatea: ”Un impostor călărea o bancă de aur. Și banca s-a rupt. Pentru că cel mai deștept cedează! Ai învins, Manole! Gold bye!”.

  Tematic

  Isărescu nu vrea ca salariile să crească – motivul, incredibil!
  ”Pact pentru Isărescu” - propus de un celebru și controversat om politic!
  Daniel Zamfir e de neclintit: Motivele clare pentru care se opune lui Isărescu!
  Demnitate și curaj! Șerban Nicolae nu-l iartă pe Isărescu: ”Aroganță și impostură”
  Mugur Isărescu, anunț important: se schimbă banii
  Tagurile:
  Mugur Isărescu, BNR, Șerban Nicolae

  Știrile Zilei