13:03 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)
  35730

  Președintele Senatului atrage atenția că alegerea lui Kovesi ca procuror șef european e un măr otrăvit oferit de UE, pentru că astfel vor fi blocate fondurile europene pentru România

  BRUXELLES, 9 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Mesaj alarmant transmis de Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de facebook în contextul discuțiilor despre distribuirea funcțiilor la nivel european:

  ”Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărțirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania și Franța în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensație, șansele de a avea postul de procuror șef european pentru Laura Kovesi”, își începe președintele Senatului explicațiile care ar trebui să pună pe gânduri opinia publică.

  ”Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda „compensații” Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obține – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână și ne-ar bloca cu două”, dezvăluie Tăriceanu adevăratul scop al promovării lui Kovesi în funcția de procuror șef european.

  Președintele Senatului nu vorbește ipotetic: ”Să reamintim câte firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea și anchetarea la nesfârșit a patronilor ori a managerilor?”, aduce el și argumente în favoarea mesajului său.

  La fel, Tăriceanu reamintește ”cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap și au fost forțați să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Așa cum azi românii află cum au lovit în subvențiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloș, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc”.

  Finalul mesajului este dramatic: ”Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Așa îmi explic dezbaterile subțirele din spațiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanțial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Președinte, și nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora”.

  Se observă faptul că președintele Senatului și liderul ALDE nu renunță la eurorealismul său și are curajul să arate că ceva e putred în Europa, fie că e vorba de ceea ce i se refuză României, fie că e vorba de ceea ce i se ”oferă”, promovarea lui  Kovesi fiind exemplul dat de politician în acest sens.

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)

  Tematic

  Cifre ”bombă”: partidul lui Iohannis a finanțat afacerea lui Ghiță și… căderea lui Kovesi!
  Acțiune politică periculoasă: USR vrea să facă jocul lui Kovesi și Coldea!
  Kovesi, tot mai puține șanse în Europa și tot mai aproape de Planul B de la Chișinău
  Cea mai grea înfrângere pentru DNA – Kovesi, dezastru pentru procurori!
  Boicot la CSM – blocarea Adinei Florea, procurorul care o anchetează pe Kovesi!
  Tagurile:
  Calin Popescu Tăriceanu, Laura Codruţa Kovesi


  Știrile Zilei