13:50 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  295110

  Piața candidaturilor la prezidențiale evoluează de la o zi la alta. Elena Udrea este noul nume aruncat în joc

  BRUXELLES, 10 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Sorin Roșca Stănescu este cel care a vorbit despre posibila candidatură a Elenei Udrea la prezidențiale, acesta fiind motivul ascuns al revenirii ei în țară. Deocamdată, este vorba însă doar de o ipoteză greu de crezut.

  Din acest punct de vedere, Elena Udrea ar avea susținerea partenerului ei de viață, Adrian Alexandrov, care declara anul trecut că „La cât de bine o cunosc pe Elena, ce-şi propune să facă, reuşeşte. Dacă va dori să reintre pe scena politică, are susţinerea mea. M-aş bucura să reuşească şi să ajungă la prezidenţiale şi să câştige cursa în campania pentru prezidenţiale”.

  În paralel, Călin Popescu Tăriceanu se propune din nou candidatul Alianței PSD-ALDE, anunțând că el va candida oricum, fie din partea partidului pe care îl conduce, fie din partea PSD-ALDE.

  Pe surse, în tabăra USR-PLUS se vorbește de candidatura lui Dan Barna, ceea ce i-ar permite lui Dacian Cioloș să evite o înfrângere dezastruoasă și să își păstreze, astfel, profilul de posibil premier, poziție pentru care are mai multe șanse decât la Cotroceni.

  În PSD, defilarea președintelui PSD Viorica Dăncilă, la Sulina, cu Teodorovici îl indică pe acesta ca prezidențiabil, chiar dacă Mihai Fifor era și el prezent, dar în plan secund.

  Toate aceste candidaturi îi vin însă mănușă lui Iohannis, care oricum pleacă din pole position, și nici una din candidaturile anunțate până acum nu îi pun probleme actualului președinte în obținerea unui nou mandat.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  Elena Udrea, candidați, Alegeri prezidenţiale

  Știrile Zilei