22:55 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  318724

  Candidatul USR poate lua mult din electoratul președintelui Iohannis – cu convingeri pseudo-liberale - și e posibil să se bată cu candidatul unui PSD în revenire, în finala prezidențialelor

  BUCUREȘTI, 13 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Surpriza politicii din ultima perioadă, Uniunea Salvați România, are la ora aceasta un eveniment important: Congresul. La aceste eveniment USR trebuie să decidă cine va candida la alegerile prezidențiale.

  Conform rezultatului de la ultimele alegeri dar și unui trend politic sesizabil în marile orașe, candidatul USR va avea o importanță majoră la alegerile prezidențiale din toamnă.

  Mai precis, candidatul USR poate lua mult din electoratul președintelui Iohannis – cu convingeri pseudo-liberale, dar animat de un radicalism anti-PSD și îndreptat că ”pedepsire” și idei precum ”pușcărie”, domnia legii prin procurori, metode radicale, în general.

  Ori, din acest punct de vedere, electoratul radicalizat chiar de Iohannis NU poate fi reprezentat de un partid ca PNL care are circa 2/3 din totalul primarilor cu probleme penale (circa 800, din 1200 de primari).

  Acest electorat radicalizat a dat câștig de cauză USR în marile orașe, PNL câștigând în zona rurală – unde e de așteptat o revenire a PSD (cu 1800 de primari) la alegerile generale.

  Deci, este de luat în calcul ca USR să ia locul PNL, ajuns la limita superioară electorală – și e posibil să se bată cu un PSD în revenire, în finala prezidențialelor. Mai concret – o alegere bună a USR, urmată de o campanie pe măsură, îl poate termina pe Klaus Iohannis!

  În aceste condiții, cei 500 de delegaţi USR reuniți azi la Teatrul Naţional Bucureşti în cadrul celui de-al patrulea Congres al formațiunii, au de luat o decizie crucială pentru politică.  

  În cursă s-au înscris patru candidați: președintele Dan Barna, controversatul Mihai Goţiu și mai puțin cunoscuții Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca. Evident, cele mai mari șanse le are liderul Dan Barna – personaj cu evidente abilități politice și puternic mediatizat în ultima perioadă.

  De asemenea, azi vor fi supuse votului Congresului USR 51 de modificări la Statutul Uniunii Salvați România.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Iohannis a făcut anunțul mult așteptat legat de prezidențiale
  PSD, ironia supremă pentru Iohannis pe tema datei referendumului
  Declarație incredibilă a lui Iohannis – preia tema lui Dragnea și Viktor Orban?!
  Tagurile:
  alegeri prezidențiale, USR, Candidat

  Știrile Zilei