03:01 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  73240

  Viorica Dăncilă răstoarnă ”previziunile” sceptice ale politicienilor din opoziție și ale analiștilor – și transmite un mesaj de maxim angajament

  BUCUREȘTI, 14 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Candidatul PSD nu are nicio șansă de a intra în turul doi, au afirmat numeroși politicieni din opoziție, dar și unii analiști. Iată încă că Viorica Dăncilă răstoarnă aceste ”previziuni” sceptice – și transmite un mesaj de maxim angajament: ”Vom câștiga alegerile!”.

  Aflată În Ialomița, premierul Dăncilă a condus o ședință a executivului local al PSD. Dăncilă a declarat ferm: ”Obiectivul PSD este de a câștiga alegerile prezidențiale!”.

  La întrunirea desfășurată în municipiul Slobozia, Viorica Dăncilă a dezvoltat ideea obiectivului la prezidențiale, începând mai ponderat:

  ”Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor şi noi sperăm să şi câştigăm”, a declarat Dăncilă.

  Premierul a explicat și de unde are această speranță și chiar siguranță, în condițiile în care PSD nu trece prin cele mai bune momente: ”Pe ce mă bazez? Pe puterea acestui partid!”.

  ”Şi mă bazez pe opinia oamenilor, pentru că eu cred că acest partid este un partid foarte bine structurat, foarte bine organizat, un partid care nu a luat niciodată decizii împotriva oamenilor, ci dimpotrivă ”, a declarat premierul.

  Despre clivajele din partid, președinta PSD are o opinie la fel de fermă: ”Eu cred că PSD s-a unit, îşi va uni forţele şi rezultatele de la prezidenţiale vor dovedi acest lucru - ubiectivul nostru este câştigarea alegerilor prezidenţiale”, a declarat Dăncilă.

  În privința sondajelor nefavorabile, Dăncilă a atras atenția chiar asupra cazului Iohannis: ”Sondajele au dat, dacă vă amintiţi, în 2014, candidatul Klaus Iohannis cu 20%  - şi în finalș a câştigat alegerile prezidenţiale!”.

  Așa cum Sputnik a subliniat, analizele arată ca normală o creștere puternică a procentajului PSD în zona rurală și mic urbană – PSD având circa 1800 de primari – și a USR în marile orașe, ambele modificări ducând la o scădere puternică a PNL. Deci, e de așteptat ca finala să se desfășoare între candidatul PSD și al USR. Desigur, în condițiile în care USR candidează serios, nu face doar un joc pentru Iohannis.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  PSD copiază USR – dar își trădează electoratul! Au ”UITAT” cea mai importantă propunere!
  Când va decide PSD candidatul la prezidenţiale şi cine este favoritul în sondajul Antena3
  Tagurile:
  Candidat, scop, alegeri prezidențiale, Viorica Dancila, PSD

  Știrile Zilei