10:52 13 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Ecaterina Andronescu

  Zi decisivă pentru Andronescu – părăsește Ministerul Educației?

  © Photo : Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3373 0 0

  Potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă va remania mai mulți miniștri, iar pe listă se află și demnitarul de la Educație.

  BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Actualul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, ar urma să plece din Guvernul Dăncilă, spun surse politice.

  Pentru funcția de ministru al Educației se are în vedere un profesor universitar. Nu se știe, însă, în cadrul Partidului Social Democrat, dacă acesta va fi dispus să accepte locul pe care îl va lăsa liber Ecaterina Andronescu.

  Ieri, Viorica Dăncilă a anunțat că la Comitetul Executiv al PSD de astăzi vor fi făcute propuneri pentru funcțiile de vicepremieri conduse interimar de Ana Birchall și Eugen Teodorovici. Premierul a mai precizat că, după Comitetul Executiv al partidului va avea o discuție și cu președintele Klaus Iohannis, informează realitatea.net

  Liderul PSD a declarat, întrebată fiind dacă Guvernul va rămâne în aceeași formulă, cu 27 de ministere, că este o variantă luată în calcul, însă această restructurare făcută prin Legislativ, din următoarea sesiune parlamentară, trebuie să fie bine fundamentată.

  Reamintim că Ecaterina Andronescu a fost unul din contracandidații Vioricăi Dăncilă la funcția de președinte al Partidului Social Democrat, obținând, însă, un scor extrem de mic. Este vorba despre 50 de voturi în favoarea sa.

  Tagurile:
  Ministerul Educației, Guvern, Viorica Dăncilă, Remanieri, Ecaterina Andronescu


  Știrile Zilei