00:24 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4787151

  ”A se scuti cu secretara de la Videle și cu Dictatorul cu Mustață” – sau… la jurnaliștii de clasă nu țin prostiile pe care încearcă unii politicieni să le vândă publicului.

  BUCUREȘTI, 15 iul, Sputnik - Dragoș Dumitriu. Doi dintre cei mai buni jurnaliști – vedeta România TV, Victor Ciutacu, și redactorul șef adjunct al Evenimentului Zilei, Mirel Curea, au reacționat după schimbările din Guvern.

  Victor Ciutacu a observat atitudinea din PSD – remarcând și felul responsabil în care a acționat Carmen Dan pe 10 august – când a împiedicat o răsturnare a Guvernului, așa cum consideră mulți analiști.

  ”Carmen Dan a fost dată afară din guvern, printr-o cvasiunanimitate de partid emoționant-grețoasă, pentru că, pe 10 august, nu a fugit din oraș și a salvat funcțiile și pozițiile politice ale celor care nu mai știau unde să se ascundă”, a comentat Ciutacu.

  Experimentatul jurnalist le atrage atenția celor din conducerea PSD să nu reia argumente stupide din ultima vreme: ”A se scuti cu secretara de la Videle și cu Dictatorul cu Mustață”.

  Unul dintre cei mai valoroși jurnaliști de investigații, Mirel Curea, lucrează cu marfa clientului – și, într-o postare pe Facebook, mirel.curea ajunge la o concluzie logică: ”Blat Iohannis-Dăncilă!”.

  ”Remanierea în trei pași, încheiată cu o minciună securistică!”, comentează concis Curea, dând două pasaje, spre comparație.

  Prima este declarația lui Klaus Iohannis, dată miercuri, 10 Iulie 2019:

  ”Cu siguranță (n.m. remanierile) sunt oportune și, sincer, mă aștept ca cel puțin cei doi miniștri indicați de mine, cel de Interne și cel de Externe, să fie schimbați”.

  A doua este decizia PSD – de azi, luni, 15 Iulie 2019:

  ”La solicitarea premierului Viorica Dăncilă, Carmen Dan, ministrul de Interne, și-a anunțat demisia, iar ALDE a retras sprijinul acordat ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu”.

  Și, în fața acestei evidențe, jurnalistul nu se poate abține să nu o citeze, ironic, pe Viorica Dăncilă.

  Premierul Viorica Dăncilă, luni, 15 Iulie 2019: ”Niciodată PSD nu va ceda presiunilor președintelui!”

  Concluzia: ”Mirel Curea, acum: Una din rarele ocazii în care opinia sau comentariul jurnalistului este de prisos”.

  Cu alte cuvinte, la jurnaliștii de clasă nu țin prostiile pe care încearcă unii politicieni să le vândă publicului.

  Tematic

  Ciutacu, reacție periculoasă după condamnarea lui Blejnar - ”principalii beneficiari”
  Ciutacu îl face praf pe Portocală și îl provoacă:  ”Dacă aveți sânge, vin oriunde vreți!”
  Ciutacu denunță marele FALS în cazul Mazăre - îi dă peste nas lui Radu Tudor
  Tagurile:
  reacții, Guvern, Victor Ciutacu

  Știrile Zilei