03:57 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  59630

  Faptele sunt uluitoare – trei spargeri de locuințe în termen scurt, asocierea cu un infractor notoriu – au intervenit mascații.

  BUCUREȘTI, 16 iulie, Sputnik, Evan Răutu. Presa transmite o știre uluitoare - finul de cununie al lui Vasile Blaga a fost reținut de mascații pentru o spargere de locuințe, infracțiune pe care o comisese împreună cu un periculos interlop.

  ”Ieşeanul de 43 de ani se numeşte Constantin Cojocaru şi este un individ extrem de periculos, condamnat în trecut pentru crime şi jafuri armate, iar complicele lui e nimeni altul decât Coriolan Pop Bruchental, soţul fostei deputate Ionela Pop Brurchental, finul lui Vasile”, scrie e-Bihoreanul. 

  Conform sursei citate, finul lui Blaga avea rolul ”să transporte hoţul şi stătea de pază”, în vreme ce Cojocaru era responsabil cu furturile. Cojocaru, este poreclit ”Passaris al României”, după numele sinistrului criminal grec, capturat în România.

  Faptele, conform datelor Poliției Bihor sunt uluitoare: cei doi sunt bănuiţi că, în noaptea de 7 spre 8 iulie, au pătruns ”prin escaladare şi efracţie” într-o locuinţă din Oradea, de unde au sustras ”un ceas de mână bărbătesc şi două portmonee cu acte personale, carduri bancare şi 2.600 lei, provocând un prejudiciu în valoare de circa 10.000 lei”.

  Apoi, în noaptea de 13 spre 14 iulie, ieșeanul a intrat ”tot prin escaladare şi efracţie”, într-o locuinţă din Oradea, de unde a furat bijuterii din aur şi alte bunuri, ”cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 50.000 euro” – iar Popo Bruchental ”l-ar fi transportat la şi de la locul faptei”.

  Iar în aceeaşi noapte cei doi ar mai fi dat o spargere, ”intrând în efracţie într-o altă casă din Oradea, cauzând un prejudiciu apreciat la 2.000 lei”.

  Culmea este că finul lui Blaga ar fi fost ”patron de restaurant și de firmă de construcții”. Mai mult, până în 2006 a fost căsătorit cu o deputată PD (PDL), Ionela (Pop Bruchental), care după 2009 a fost vicepreședinte al AVAS.

  Desigur, povestea acestor infracțiuni nu are nicio legătură cu Vasile Blaga, dar e de subliniat cu ce fel de personaje se asociază oamenii politici de vârf. Asta deoarece e greu de crezut că faptele finului infractor se datorează doar unei schimbări de caracter de ultimă oră. 

  Tagurile:
  Reținut, Spargeri, Vasile Blaga

  Știrile Zilei