17:07 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Adrian Năstase

  Acum: Năstase, intervenție șocantă, propuneri uluitoare pentru PSD: Ponta și Diaspora!

  © Photo: Facebook / Adrian Năstase
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  97322

  Adrian Năstase propune măsuri care seamănă cu ideile… opoziției. ”Aduși oameni din diaspora pe funcții de secretar de stat”

  BUCUREȘTI, 17 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, fondatorul PSD, Adrian Năstase a avut o intervenție telefonică la Antena 3, tema fiind recenta sa analiză de pe Blog, intitulată ”Este târziu?”.

  Chiar dacă a ținut să evidențieze semnul de întrebare din titlu, Adrina Năstase consideră că nici un candidat PSD nu are șanse să câștige prezidențialele.

  Năstase consideră că greșeala a început de la Congresul din primăvara anului trecut, când în loc să se stabilească un profil de candidat, s-a făcut ”un fel de licitație pentru cine vrea să se înscrie”.

  ”E ușor să lansezi candidați „iepure„”, spune Năstase, subliniind că e foarte greu pentru candidat al PSD să câștige prezidențialele, oricare ar fi el”.

  Mai mult, o înfrângere cu neintrarea în turul al doilea ar putea fi pierderea de parlamentari și chiar pierderea guvernării.

  ”Sunt 3 obiective pe termen scurt și mediu – primul, alegerile prezidențiale, al doilea stabilitate și menținerea guvernării până la parlamentare – și, pe termen mediu și lung, recuperarea partidului, ca electorat”, spune Năstase.

  Sugestia lui Năstase e clară: alianță cu gruparea Ponta, Pro România. ”Un candidat al unei stângi extinse”, propune Năstase, chiar dacă asta înseamnă trecerea peste unele animozități sau frustrări.

  În plus, Năstase vede o alianță pe termen mai lung cu Ponta, pentru menținerea stabilității guvernamentale, considerând că și Ponta a învățat câteva lecții. ”Formarea unei alianțe parlamentare care să aibă ca obiectiv menținere guvernării până la alegerile parlamentare”.

  ”Locul lui Ponta va fi de centru stânga, pe o variantă mai liberală decât a social democraților” – spune Adrian Năstase.

  În plus, Năstase propune măsuri care seamănă cu ideile… opoziției. Reducerea numărului agențiilor guvernamentale, ”de exemplu reducerea reprezentanțelor Ministerului Agriculturii, care are câte 5 în fiecare județ”.

  ”Aduși oameni din diaspora pe funcții de secretar de stat”, propune uluitor Năstase, aceștia urmând să înlocuiască ”fotomodele” care au împânzit ministerele. ”Sprijinirea revenirii în țară a celor plecați pentru rațiuni economice”, este un alt obiectiv pe care îl vede Năstase.

  Culmea e că Adrian Năstase, prima mare victimă a binomului din Justiție și servicii nu spune nimic de neregulile de combaterea revenirii în forță a acestui sistem sau de fraudarea alegerilor.

  Tagurile:
  Victor Ponta, PSD, Adrian Năstase


  Știrile Zilei